Mirković: I protiv Mačve tražim od igrača da postignu gol na vreme

Partizan lagano privodi kraju ovaj deo sezone. Sutra od 18 časova dočekuje Mačvu, očekuje i treću vezanu pobedu bez primljenog gola.

Poslednja utakmica u polusezoni. Mačva je čvrsta, borbena ekipa, često igra na granici dozvoljenog. Čeka nas težak zadatak, a vidim da prognoza vremenska za sutra nije najidealnija”, rekao je Zoran Mirković na današnjoj konferenciji za novinare.

Govorio je i o zdravstvenom stanju svojih igrača, istakao je da ne može da računa samo na jednog.

Očekuje nas teška utakmica. Marko Janković je jedini van stroja, njega čega operacija u Minhenu za par dana, svi ostali su u stroju”, rekao je Mirković.

Da li je Rad na Banjici model kako bi ekipa trebalo da igra?

Na Banjici je bila dobra utakmica, bilo je dobrih i pre te sa Radom, tako bi trebalo da igramo. Kad se da gol na vreme, pa i drugi, sve je lakše. Fudbal je živa stvar, može da ode u drugom pravcu. Sa Mačvom isto tražim da postignu gol na vreme”, rekao je Mirković.

Mirković je rekao da je ekipa umorna, ali da to neće uticati na motivaciju.

Svi smo malo umorni, odigralo se dosta utakmica u ovih pet meseci. To je vidno po povredama koje su bile u poslednjih par nedelja. Nešto je bilo i zbog zamora, a nešto i zbog udaraca. Nema više ili manje motivacije zbog pauze, mi imamo obavezu da odigramo maksimalno”, rekao je on.

Sumiranje jeseni od 1 do 5?

Recimo, 4. Jeste visoka ocena, vrlo dobra. Prvo, došao sam u jednom teškom momentu, nefudbalsom, završene su pripreme, počelo je prvenstvo. Znamo koliki put smo prešli, znamo šta je trebalo da imamo za neke stvari. Zbog ritma utakmica više smo se bavili nekim korekcijama i datom momentu. Tako da kad krenete u takvom momentu, a na celom tom putu bilo je dosta dobrih utakmica. Sigurno da je bilo i loših perioda, kada smo gubili bodove, da ne kažem prosipali u poslednjih 10-15 minuta. Nekako ceo taj put i hronologija kako smo išli, ne mogu da budem nezadovoljan. Igrači su u takvim utakmicama pokazali i karakter i kvalitet“, rekao je Mirković.

Izvor:Sportske net