Milutinović: U derbiju nosiš 20 kilograma težu opremu

Milutinović

FOTO: KK Partizan

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana, Andreja Milutinović, govorio je za portal Basketball Sphere pred prvi evroligaški derbi u istoriji.

Andreja Milutinović je profesionalnu karijeru započeo u dresu FMP – a. Nakon tri sezone u Železniku, Milutinović se preselio u redove Crvene zvezde. Kako sam kaže, prvi derbi je za njega bio ogromno i pozitivno iskustvo.

Prvi derbi sam igrao kada sam bio u Zvezdi, sećam se da me je pucao adrenalin celu utakmicu i da sam zakucao jedan veoma lep alley – oop.

Derbi i pritisak u njemu se znatno razliku od svih drugih mečeva. Takvog mišljenja je i Milutinović, koji je dao zanimljivo poređenje sa ostalim utakmicama u odnosu na duel ova dva tima.

Mnogo je teže igrati derbi utakmice nego neke druge. Najbolje kako mogu da opišem to je da u derbi utakmicama nosiš opremu koja je 20 kilograma teža i onda ideš da pokušaš da daš koš. Pritisak se po meni oseća više uoči derbija, kada krene utakmica zaboravlja se sve i samo pokušavaš da pobediš.

Što se očekivanja pred prvi derbi u Evroligi tiče, bivši košarkaš oba večita rivala je jasan – pobeda Partizana.

Očekujem da će Partizan da se revanšira Zvezdi za onaj poraz u ABA ligi pre nedelju dana.

Kada je u pitanju generalni plasman obe ekipe, Milutinović misli da je još uvek rano za priče o trofejima. Oba tima su za sada pokazala dva različita lica, te deluje da su i jedni i drugi daleko od vrhunca forme.

Sada je veoma nezahvalno govoriti o trofejima. Naravno da obe ekipe žele da osvoje sve ove godine u domaćem prvenstvenu i ABA ligi i što bolji plasman u Evroligi. U svakom slučaju biće veoma zanimljivo gledati svaki derbi.

Originalni tekst Basketballsphere.com