Milica napada novu olimpijsku medalju!Nogom u glavu za preokret i polufinale

Sjajna pobeda Mandićeve u četvrtfinalu

Kakva je ratnica Milica Mandić! Zlatna Olimpijka iz Londona 2012. godine napravila je sjajan preokret protiv Poljakinje Aleksandre Kovalčuk, gubila je sa 0:3, ali je na izuzetan način u poslednjoj rundi stigla do pobede – 11:4.

Velika borba viđena je u prvoj rundi, u kojem je Poljakinja povela sa 3:0, ali se Milica vratila u idealnom trenutku i smanjila na 3:2, što je najavilo još žešću borbu u nastavku. Druga runda je bila prilično dramatična, završena je bez poena, čini se zbog prevelikog taktiziranja sa obe strane. Činilo se da i Mandićeva i Kovalčuk bile rešene da odluka padne u poslednjem periodu.

To je bio pravi potez Mandićeve, koja je zablistala i stigla do velike pobede. Ključni potez dogodio se na samom startu, kada je udarcem u glavu Milica došla do tri poena i vođstva od 5:3 što je potpuno izbacilo izbacilo Poljakinju iz ritma.

Kovalčuk je uspela na kratko da se približi, osvajanjem jednog poena posle izbacivanje Mandićeve sa terena, ali je ubrzo usledila serija izuzetnih udaraca Srpkinje i više nego zaslužen prolaz u polufinale.

Polufinalna borba zakazana je već za 09.30 po našem vremenu. Protivnica će joj biti Altea Laurin.

Originalni članak Mozzart sport