Miletić odličan protiv Mladosti: Videli gde smo

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Ambicije su da se vratim u Partizan! To je neka moja lična želja. Ponovio je nekoliko puta, Dušan Miletić, posle prijateljske utakmice sa crno-belima, u Čačku, 19. maja. Tada je nosio dres Borca. Želja mu se ispunila nekoliko dana kasnije…

NJegov povratak u Partizan išao je brže nego što je očekivao. Istini za volju, bio je i uslovljen kadrovskim problemima crno-belih pred start plej-ofa. Ali – dve utakmice četvrtfinala, protiv Mladosti, pokazale su da je Miletić tamo gde pripada. Zapravo, da je još od početka sezone trebalo da bude tu.

I sam je priznao da je odlazak u Borac tokom prošle sezone, bila prava odluka. U tom trenutku.

Jer – tog 9. januara 2020, iz Humske je otišao kao „igrač u razvoju“. Na terenu Hale sportova 27. maja 2021, pojavio se kao skoro pa kompletan igrač. Svakako drugačijeg tela, ali i mentaliteta. Sa ozbiljnim samopouzdanjem. Uostalom, to nije bilo ništa novo.

Već je u prvoj utakmici u sezoni, na istom tom mestu, samo tada u dresu Borca pokazao ozbiljan napredak. Bio je najzaslužniji za iznenađujuću pobedu Čačana…

I sada je bio stub u reketu Partizana. Maksimalno je iskoristio trenutak, pa i činjenicu da je Vilijam Mozli odsutan, a u prvom meču nije igrao ni Erik Mika. Tada je svoju snagu pokazao u skoku. Uhvatio je 12 odbijenih lopti.

Ni u drugoj utakmici nije odustajao od skoka, ali je i mnogo više šutirao. I nije promašivao. Sa 14 poena, bio je među najefikasnijima…

Posle svega, zadovoljno je konstatovao:

– Utakmicu smo donekle otvorili dobro. Uspeli smo da razbijemo zonski presing Mladosti – pričao je Miletić.

Međutim, nije sve išlo tako lako za crno-bele.

– Imali smo dosta izgubljenih lopti. U drugom poluvremenu smo taj broj grešaka smanjili. Malo smo našu igru smirili. Na kraju smo i slavili.

Tako su crno-beli – očekivano – u dva meča završili četvrtfinalnu seriju. U polufinalu ih je već čekala Mega, koja je nekoliko sati ranije, u Novom Sadu po drugi put savladala Vojvodinu.

Kao lošije rangiran u ABA ligi, Partizan u polufinalnoj seriji neće imati prednost domaćeg terena. Drugu rundu plej-ofa kreće iz Mega fektorija.

– Ove utakmice protiv Mladosti bile su veoma bitne za dalji tok plej-ofa – naglasio je Miletić.

Objasnio je zašto to kaže…

– Mogli smo da vidimo gde grešimo, gde smo sada, ali i gde možemo da unapredimo našu igru.

Protiv Mege će Partizan zaista morati mnogo bolje, ostaje da se vidi i da li će Aleksandar Matović u polufinalu moći da računa na nekog od momaka koji su preskočili četvrtfinale.

Jer, izostanak Rašona Tomasa i Markusa Pejdža, mogao je da se „zamaskira“ protiv Mladosti, protiv Mege bi išlo dosta teže.

Originalni članak: Sportski žurnal