MILAN VASIĆ: Otac mi je preneo ljubav prema Partizanu (VIDEO)

Proslavljeni glumac bio je gost emisije na TV Arena Sport

Pre nego što je počeo da se bavi glumom, igrao je fudbal u rodnoj Kosovskoj Kamenici, u srednjoj školi je trenirao rukomet. Takođe, pet godina je nastupao u lokalnom folklornom ansamblu.

Poznat si kao veliki fan Partizana, otkud crno-bela boja u tvom srcu?

“Porodična tradicija, obično dete počne da navija za klub za koji navija njegov otac. Moj otac je fan Partizana, a ja sam za crno-bele počeo da navijam od drugog, trećeg razreda osnovne škole. Sa godinama ih sve više volim”.

Krenuo si sa fudbalom u rodnoj Kamenici, kako su izgledali ti počeci?

“Svi smo se bavili sportom, fudbal, košarka. Bilo nas je teško odvući u kuću. Vreme je drugačije danas, deca su zauzeta kompjuterima i njih je danas teško isterati iz kuće. Mi smo svakodnevno igrali fudbal, to je bio naš život. Kao dečak igrao sam u napadu, a kada sam došao u srednju školu počeo sam da igram zadnju liniju”.

Stekao si sigurno brojna poznanstva tokom godina, koji fudbaler je na tebe ostavio najveći utisak?
 
“Ima ih više, Bata Mirković, Sava Milošević, Dragan Ćirić, Tomić… To je ekipa koja se i dan danas druži, redovni su gosti na mojim predstavama. Vole pozorišta, često se tamo viđamo, naravno odemo i u kafanu ponekad. Zaista su lepa druženja”.

Da se vratimo na crno-bele, kada kažem Partizan, koja ti je prva asoscijacija?

“Dragan Mance. Cela nacija ga je volela, veliki golgeter. Moj otac je često govorio o njemu u superlativu. Za Partizan sam počeo strastveno da navijam sa 15-16 godina. Nemam ništa protiv da izgubi, samo mi je važno da se bori”.

Jesi li jedan od onih navijača koji bi voleo Partizan pobedi a Zvezda da izgubi ili?

“Ne, ne. Taman posla, ja volim Partizan, ne bavim se drugim klubovima. Nema potrebe da mrzim bilo koga. Volim svoj klub i on mi je uvek u srcu”.

Kako ti se čini ova generacija?

“Odlična je. Sjajan start sezone, dobra ekipa, uigrana, trener. Sve izgleda obećavajuće. Mislim da ćemo osvojiti titulu ove sezone”.

Da li se baviš rekreativno fudbalom?

“Volim da igram, pogotovu mali fudbal, ali slabo u poslednje vreme. Najčešće se sada bavim pecanjem i jahanjem. To su mi hobiji”.

Ceo intervju možete pogledati u emisiji “Moja Arena”. 

Originalni članak: Arena sport