Mijat o Savu, Luki, Dušanu, Partizanu i Realu…

Predrag Mijatović boravio je u četvrtak u Beogradu gde je uručio plaketu novom ambasadoru Sportskih igara mladih Johanesu Hanu, ali je imao vremena da sa medijima razgovara i o dešavanjima u fudbalu

I sam ambasador Sportskih igara mladih, Predrag Mijatović je u četvrtak na svečanosti u Beogradu pozdravio novog ambasadora igara Johanesa Hana, a govorio je i o imenovanju Sava Miloševića na mesto trenera Partizana, o Luki Joviću, Dušanu Tadiću, Realu i Zinedinu Zidanu.

“Meni lično je drago što je Savo postao trener Partizana. Poslednjih godina je imao ambicije da krene u te vode kao trener i želim mu sve najbolje i mnogo sreće. Siguran sam da će uraditi sve što je u njegovoj moći da neke stvari dovede u najbolji mogući red. Za sad mu samo čestitam na tome. Velika je to stvar i velika obaveza za njega na početku njegove trenerske karijere. Bili smo cimeri, znam ga dobro, znam da će dati sve od sebe”, izjavio je Mijatović.

Mijatović kaže da nema nameru da uplovi u trenerske vode.

“Bilo je mnogo bivših igrača koji su krenuli jednim tokom, pa su se onda vratili u trenerske vode. Dejan Savićević je predsednik FS Crne Gore i siguran sam da on neće biti trener. To mogu da kažem i za sebe, jer da bi gajio nadu da uopšte budeš trener, prvo moraš da dobiješ licencu. Ja je nemam i mislim da je neću ni imati, tako da moja trenerska karijera apsolutno ne dolazi u obzir. Svako posle završetka karijere mora da ima jedan period da pronađe nešto što ga interesuje, što ga zanima i čemu će se posvetiti. Savo je u jednom trenutku bio na raznim funkcijama, na kraju se odlučio za trenerske vode i želim mu mnogo sreće i uspeha”, rekao je Mijatović koji je objasnio da ne zna kako je došlo do saradnje Partizana i Miloševića.

“Ne mogu na to da odgovorim, ja živim u Madridu, on u Beogradu. Čujemo se, pričamo, ali ne toliko često da bih mogao da vam kažem konkretno njegove razloge zašto se odlučio na tako nešto. Znam da je Savo veliki partizanovac, voli fudbal i želi da u njemu napravi nešto što je kao i fudbaler uradio u svim klubovima u kojima je igrao. Siguran sam da će uraditi sve što je u njegovoj moći da neke stvari dovede u red”, dodao je Mijatović.

Osvrnuo se Mijatović i na dosadašnja dešavanja u Partizanu.

“Partizan je nažalost ove sezone imao mnogo problema. Kako ne živim u Beogradu, tako nemam informacije iz prve ruke da bih mogao da kažem više od onoga što mogu da pročitam u medijima. krivo mi je zbog svega toga. Ja kao partizanovac želim da Partizan uvek bude prvi, da uvek osvaja titule, nažalost, u fudbalu je to nemoguće. U bilo kom drugom sportu, ne samo u fudbalu. Partizan je imao svoje sjajne sezone i godine ne tako davno, sada je nekako primat uzela Crvena zvezda, pa će onda opet doći Partizan, to je normalna stvar u fudbalu.”

Ali i sezonu Real Madrida i povratku Zinedina Zidana.

“Real je uradio nešto što verujem da niko neće moći da uradi, a to je da tri puta zaredom osvoji Ligu šampiona. Ovu sezonu završavaju praktično bez titule, iako ima još dosta utakmica u prvenstvu, međutim treba biti realan i reći da je Real Madrid ove sezone kiksnuo. Opet, ne treba zaboraviti šta je ta generacija napravila svih ovih godina, tako da je to jedan potpuno normalan ciklus u fudbalu. Dolaze sjajne sezone, pa se onda traži neka nova generacija, pa opet dođu uspesi. To je normalno”, kaže Mijatović.

“Voleo bih kada bih znao zašto je Zidan otišao. To je moje pitanje da bih mogao da vam odgovorim zašto je otišao i kako gledam na te stvari. Svakako, pozitivan je njegov povratak u ovom trenutku, narpčito u sezoni koju je Real počeo nekako problematično. Mislim da se od samog starta videlo da će to biti jedna teška sezona. Na kraju se desila i ta eliminacija iz Lige šampiona i naravno, predsednik je morao da povlači neke poteze koji nisu toliko popularni, ali morate odlučivati u takvim situacijama. Pozvao je Zidana, on se vratio i sada se situacija smirila, stišale su se strasti i videćemo kako će završiti ovu sezonu. Bilo bi dobro da je završe na drugom mestu štio bi bilo vrlo pozitivno. Videćemo kako će se praviti projekat za narednu sezonu, imaćemo vrlo interesantno leto, barem kad je Real u pitanju.

Nije moglo ni bez priče o sjajnim igrama Luke Jovića i Dušana Tadića ove sezone.

“Meni je drago što Luka igra tako dobro u svom klubu. Ima sjajnu sezonu, možda sezonu života, otuda je potpuno logično da bude na listama svih velikih klubova, ne samo Reala. Svih klubova koji prate, koji svojim skauting sistemom gledaju i imaju sve moguće informacije. Ne znam koliko je to realno da bude u Realu. Meni bi lično bilo jako drago da ga vidim tamo. Opet, to je stvar njegovog izbora i ljudi koji ga savetuju. Ima sjajnu sezonu i sigurno predstavlja veliku budućnost i srpskog i svetskog fudbala.”

“Mislim da su svi koji su imali prilike da gledaju te utakmice u Amsterdamu i Madridu bili oduševljeni. Prvo, dečko ima jednu sjajnu sezonu u svom klubu, vidim da se na najbolji način snašao i integrisao u Ajaks, klub sa velikom istorijom i reputacijom. Nekako su svi bili motivisani, a on je bio apsolutni lider tog Ajaksa. Jako mi je drago zbog njega. Nije mi, naravno, drago što je Real ispao, to su stvari koje ne želim kad je moj klub u pitanju, ali mi je drago zbog njega i kako već Real više nije u Ligi šampiona, želim mu sve najbolje i da protiv Juventusa ponovi isto takve igre i zaigra u finalu Lige šampiona, zašto da ne?”, poručio je Mijatović.

Tekst preuzet sa portala Sport klub

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *