MIJAILOVIĆ: Partizan ide u Top16!

Izabranici Andree Trinkijerija moraće u poslednjoj rundi da gledaju i u tuđe dvorište, bez obzira na ishod sinoć odigranog duela između Turk telekoma i Trenta. Pored neophodnog trijumfa nad Turcima, ekipi iz Humske bi u 10. kolu najviše odgovaralo da Zenit na svom parketu izgubi od Asvela.

Tada bi crno-beli i Rusi imali skor 4-6, ali bi dalje prošao srpski tim zbog bolje koš-razlike u međusobnim duelima (prvi meč 89:82, drugi 71:75).

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović srećan je zbog uspeha u Francuskoj, ali ističe i važnost ABA lige.

– Momci su u pravom trenutku pokazali ogromnu energiju i nagrađeni su za takav pristup. Mnogo nam znači što smo se vratili u igru za top 16 i učinićemo sve da prođemo dalje. Moramo da pobedimo Turk telekom u poslednjem kolu, ali pre toga nas čeka meč protiv FMP-a u subotu. Jako nam je bitna ABA liga, a protiv ekipe iz Železnika neće biti lako. To je prva prepreka koju treba da preskočimo – kaže Mijailović.

Prvi čovek crno-belih ne krije da ga je oduševila borbenost koju je ekipa pokazala na teškom gostovanju u Lionu.

– Igrači nijednog trenutka nisu odustajali protiv Asvela, koji ima evroligaški sastav. Od onih koji nose dres Partizana takav pristup se i očekuje, da pobeđuju bolje i skuplje ekipe. Neke utakmice smo nesrećno izgubili, pre svega, u gostima protiv Trenta i Zenita. Sada nam se to vratilo, ali posao još nije završen. Čeka nas još jedan težak meč, a ovaj trijumf značiće i za samopouzdanje.

Izvor Informer sport