Mihajlović: Mi smo spremni!

foto:partizan.rs

Najbolji fudbaler Partizana u minuloj sezoni Nemanja Mihajlović dao je izjavu za zvanični sajt Partizana o prvom meču u ovoj sezoni. Intervju prenosimo u celosti.

1) Da li si znao da je FK Partizan u svojoj istoriji u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFE, a odigrano je 227 utakmica  do sada, samo dva puta igrao protiv klubova iz Poljske?

” Zanimljiv podatak. Igrali smo protiv Poljaka na pripremama u Gnjevinju. Dovoljno da još jednom utvrdimo ono što inače znamo, a to je da su sve ekipe vrlo jake i fizički spremne i da moramo svaku utakmicu da idemo na pobedu. Sve ili ništa. Kao što vidite bilo je mnogo iznenađenja i na EP u Francuskoj, veliki gube, manji dobijaju i obrnuto, danas svi igraju fudbal, nema potcenjivanja.”

2) Poljake će svakako sačekati vatreno navijanje sa tribina, dok se za njihov stadion vezuje mirnije navijanje, porodična atmosfera i sl. Šta tu može biti za nas prednost, a šta mana?

” Prednost je svakako domaći teren, a mana jedino može da bude da ne sagorimo u prevelikoj želji. Zato srce mora da bude vruće, a glava hladna! Puna koncentracija na oba meča.”

3) Posle 16 dana priprema logično je da je stigao i umor pred kraj, da li je dovoljno vremena za odmor pred utakmicu?

“Pripreme za to i služe. Dobili smo vreme da se opustimo i odmorimo. Radili smo jako, ali to i jeste smisao priprema. Gleda se negde i rezultat tokom kontrolnih utakmica, ali je najvažnije da smo radili na tehničko-taktičkim zadacima koje su nam treneri zadavali i ispunili te zadatke. Mislim da smo se spremili na najbolji način.”

4) Debitovao si za A selekciju  reprezentacije Srbije, a sada ćeš prvi put igrati i kvalifikacije za Evropa ligu?

” Iskreno, jedva čekam da počne. Slušao sam od drugih, pratio Partizan prošle jeseni u Evropi i sada jedva čekam da istrčimo na teren. Sve ću dati da doprinesem timu.”

5) I to znatno pojačani, Radović, Đurđić…

“To su igrači sa velikim iskustvom, posebno igrama u inostranstvu. Igrali su evropska takmičenja i tačno znaju šta ona znače. Znam da će i meni i celom timu pomoći iskustvom i znanjem. Svi smo jedna ekipa i tako se ponašamo.”

Poruka ?

” Ne volim da govorim unapred i dajem lažna i euforična obećanja. Igraće se ozbiljan fudbal sa ozbiljnim ekipama kakva je i ekipa Zaglebie Lubin. Mi smo spremni! Obećavamo da ćemo dati sve od sebe, uz malo i sreće, jer lopta je okrugla.”