Mića Berić: Željko Obradović ima pravo sve da kaže, niko mu ništa nije poklonio

“Željko Obradović, čovek tog renomea, ima pravo sve da kaže, niko mu ništa nije poklonio, niti je trener koji je nezasluženo dobio to što je dobio, ili ga je neko preko veze ugurao”.

Zvezda je odbranila trofej Kupa Radivoja Koraća i četvrti put zaredom osvojila „Žućkovu levicu“, Miloš Teodosić je podigao prvi pehar u crveno-belom dresu i proglašen za MVP-ja finala, a Željko Obradović imao je burno izlaganje posle finala u Nišu.

Zapalila se iskra, i dalje gori, od predsednika države, preko finansijskih izveštaja klubova do češljanja večitih od strane inspekcija – sve je usledilo onako kako ne bi trebalo posle velike pobede crveno-belih u derbiju, treće uzastopne nad večitim rivalom u mesec i po dana.

Obradović je imao više nego zanimljive izjave, pa je košarka opet, nažalost, pala u drugi plan…

„Od kada sam došao, priča se da je Partizan državni projekat. Veća laž nije izgovorena. Mora biti da je sve obrnuto i vreme je da se kaže. Apelujem na ljude iz kluba da izađu sa podacima, da vidimo crno na belo kako smo mi državni projekat“, rekao je, između ostalog, Obradović posle finala Kupa i time isprovocirao predsednika Aleksandra Vučića da reaguje.

„Najpopularnije je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države. Postojali ne bi da nema države. Od svih onih velikih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili. Samo da to imate u vidu. I to vam životom garantujem. Na današnji dan dužni su skoro šest miliona evra, Zvezda u košarci duguje 1,2 miliona evra“, rekao je Vučić.

Upleo je predsednik u celu priču i Nikolu Jokića i Miroslava Berića, na svoj dobro poznati način, a legenda srpske košarke i crno-belih je o Žocovom izlaganju imala jasnu poruku.

„Posle finala glave su usijane, mislim da ne treba čitati misli, iako je bila drugačija konferencija… Ono što je Željko Obradović rekao, to stoji. On je označen kao državni projekat od strane navijača, pa se nastavilo to u jutarnjem programu. Čovek sa takvim renomeom, takvim imenom i prezimenom, ima apsolutno pravo sve da kaže“, rekao je Mića Berić, što možete da pogledate u vrhu teksta.

Šta je još rekao o partiji Kevina Pantera i završnici finala, ko od drugih ekipa je za njega hit Kupa Koraća, kako su završeni kupovi širom Evrope i da li ste nekad mislili da ćete čuti rečenicu – Napoli je osvojio Kup Italije u košarci – čeka vas u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“.

Originalni članak. Nova.rs