Mića Berić: Kada sam bio u Partizanu, Metalac je imao veći budžet od nas! Tadašnja plata najskupljeg igrača bila je prava “sića”

Miroslav Berić (Foto: Starsport)

Nekadašnji as crno-belih govorio je o najtežem periodu u istoriji srpskog velikana. Iz ove perspektive neverovatno zvuči kada se kaže da je “parni valjak” do pre nekoliko godina bio u situaciji da se bori za sredinu tabele u ABA ligi.

Bivši igrač i potpredsednik Partizana, Miroslav Berić, govorio je u podkastu sa Lukom i Kuzmom o problemima sa kojima se klub iz Humske suočavao u sezoni 2015/16. Kako navodi, budžet crno-belih bio je manji od onog koji je tada imala ekipa Metalca.

– Budžet sa kojim sam ja raspolagao u Partizanu bio je takav da me je bilo sramota cifre koju sam nudio nekim igračima. Ne mogu da kažem javno, ali to se deli sa stotinu. Drago mi je što danas možemo da uđemo u borbu sa drugim evroligašima oko potpisa nekih igrača, ali znam kako je bilo i kakve promene su se desile. Naravno, danas svi imaju insajderske informacije pa se priča i dosta neistina oko plata. Odlično je što Partizan i Zvezda mogu da dovode vrhuske igrače – kaže Berić, pa dodaje:

Vilijams, Vilson i Džons iz perioda kada su igrali za Partizan (Foto: Starsport)

– Mislim da je te godine Metalac iz Valjeva imao veći budžet od Partizana. To su nenormalne stvari. Mislim da sam sa Džiletom pogodio jedan kroz jedan i da smo te sezone izvukli 200 odsto mogućnosti. Bili smo peti, a u jednom trenutku smo delili poslednje mesto. Dogovorio sam se Anđušićem da dođe, ali to je bilo neprijatno zbog cifre koju sam mu nudio. To je više bilo u kontekstu “dođi da se razigraš pa idi dalje…”

Otkrio je Mića i koji igrač je bio najplaćeniji u ekipi te sezone.

– Ubedljivo najskuplji igrač u klubu bio je Kevin Džons sa 120.000 dolara. I dan danas me je sramota kakve cifre sam morao da ponudim jendom reprezentativcu Bosne i Hercegovine. On je sjajan momak, ima limite, ali i veliko srce. Verujte mi da sam svakodnevno nosio po četiri, pet papira A4 formata na kojima su bile tužbe iz sezone 2009/10.

Na kraju dana, sezonu 2015/16 nije okarakterisao kao neuspešnu.

– Tu sezonu smo sjajno završili. Uspeli smo čak da dobijemo i specijalnu pozivnicu za za Evrokup. Uzmite u obzir da smo u decembru razmišljali o tome da ne ispadnemo. Dva puta smo dobili Zvezdu te sezone, koju smo počeli sa jednim sponzorom. 

Originalni članak: Maxbet sport