Varda ispričao kako je bio na ivici smrti kada ga je udario Tomašević: BILO JE NAMERNO! (VIDEO)

Nikada nisu “rasčistili” stvar.

Ratko Varda i Dejan Tomašević

Ratko Varda spada u red košarkaša koji su imali sjajnu karijeru, ali su verovatno mogli mnogo više da postignu. On se prisetio i teških momenata na startu karijere gostujući na podkastu “Jao Mile” koji vodi takođe bivši košarkaš Mile Ilić.

– Znate svi kako je kada se ode u Ameriku pa budeš ruki pa te teraju da radiš sve i svašta, to neko maltretiranje. E pa ja sam bio ruki u Partizanu tri godine, to neko maltretiranje je trajalo dok se nije dogodio klik u glavi. Pobio sam se sa trojicom igrača. Prvo sa jednim, pa drugim, pa trećim. Posle su svi govorili da sam lud, ali dobio sam to neko poštovanje, tačnije prestalo je maltretiranje”, ispričao je Varda.

Ispostavilo se da je jedan od te trojice Dejan Tomašević sa kojim je Varda imao veliki incident 2000. godine u finalu šampionata SR Jugoslavije između Partizana i Budućnosti. Tomašević je tada nastupao za tim iz Podgorice kada je udaro Vardu laktom u glavu.

– Posle mi je jedan od njih vratio, pa sam jedva pregurao sve to. Gledao sam snimak nekoliko puta, koliko god Tomašević kaže da nije bilo namerno, znam da je bilo namerno. Da sam zakasnio bio pola sata sa dolaskom u bolnicu da ne bih preživeo jer je hematom rastao. Dosta jak udarac je bio.

Čini se da i danas nisu raščistili šta se tada dogodilo.

– Razlozi? Ne znam, to on zna. Nikada nisam udarao sa leđa, uvek sam išao direktno – dodao je Varda koji je posle Partizana otišao u NBA ligu i prvo bio član Detroita, pa Vašingtona, a onda se vratio u Evropu gde je promenio veliki broj klubova, između ostalih, i madridskog Reala.

Šta je još govorio možete poslušati u videu.

Originalni članak: Srbijadanas,com