Matović odbio ponudu evroligaša

Doskorašnji trener crno-belih ostaje u Beogradu.

 Matović odbio ponudu evroligaša

FOTO: KK Partizan

Uneo je 43-godišnji trener malo živosti u tim posrnulog košarkaškog giganta u finišu sezone, ipak nedovoljno za poboljšanje utisaka. Što je ponajmanje krivica čoveka koji se prihvatio da u izuzetno teškoj situaciji privede očajnu sezonu kraju. Po završetku iste Matović se najverovatnije vraća na poziciju na kojoj je i bio poslednjih nekoliko sezona.

Ko malo bolje poznaje prilike kada je u pitanju trenerski esnaf u Srbiji zna da je ovaj Čačanin jedan od najcenjenijih trenera za individualni rad u Evropi. Spisak igrača koje je pripremao i još uvek priprema, pored angažmana u nacionalnom timu i Partizanu, zaista je impresivan, dovoljno da Matović dobije nekoliko poziva za odlazak preko bare, i iste odbije, zbog porodičnih razloga i želje da ostane u Srbiji.

Izuzetak nije bio ni ovaj put kada je na njegovu adresu stigla ponuda Bajerna. Naime, Andrea Trinkijeri želeo je da i u Minhenu sarađuje sa čovekom sa kojim je to već uspešno radio za vreme boravka na klupi Partizana, međutim, izvori upućeni u dešavanja na regionalnom košarkaškom tržištu navode da ova ponuda Matoviću nije bila primamljiva. Što je verovatno dobra vest za nekog budućeg šefa struke koji će na mestu prvog trenera crno-belih naslediti upravo trenera koji će, ukoliko ne dođe do nekog iznenađenja, biti deo stručnog štaba i u narednom periodu.

Originalni članak: Telesport.rs