Marković rešeta posle prekida

Kapiten Partizan od 11 golova u crno-belom dresu čak sedam postigao nakon slobodnih udaraca i kornera

Izostanak najboljeg strelca Partizana i elitnog ranga srpskog fudbala Mateusa Saldanje i te kako se osetio u Surdulici. Međutim, kad napad Parnog valjka ostane bez municije, tu je Svetozar Marković da donese ceo plen lideru Super lige.

Kapiten crno-belih postigao je 11. gol u crno-belom dresu, a čak sedmi posle prekida. Tim iz Humske nije briljirao u Surdulici, međutim, kapiten se potrudio da zatrese mrežu i sačuva Partizan na vrhu. Igrao se 70. minut kad je Nikola Antić izveo korner, Marković pobegao od čuvara, ostao sam na daljoj stativi i glavom zakucao loptu u mrežu.

– Do mog pogotka imali smo nekoliko prilika koje nismo iskoristili, čak je i rival propustio jednu do dve. Međutim, kad se sve sabere zasluženo smo pobedili – rekao je Svetozar posle trećeg vezanog trijumfa u prolećnom delu šampionata.

Marković je postigao četvrti gol nakon kornera u karijeri:

– Uigravali smo dve, tri akcije za prekide na treningu i iz jedne takve situacije uspeo sam da postignem gol.

NAJVIŠE RADIM SA ZUDASOM I JOVANOVIĆEM

Svetozar Marković napominje da najviše sarađuje sa Duljajevim pomoćnicima:

– Marko Jovanović i Valeri Zudas rade najviše sa nama u odbrani i dosta nam pomažu u pripremi utakmice. Njihovo iskustvo je značajno, nekad bolje vide neke stvari od nas i naravno da nas savetuje gde i šta možemo bolje.

Originalni članak: Sportski žurnal