Marko Milovanović : Ja sam vojnik Partizana!

Nakon odigrane utakmice 1/8 finala Kupa Srbije protiv ekipe Dubočice, crno-beli su se pobedonosnim golom Marka Milovanovića, mladog napadača, u 40. minutu igre, plasirali u dalji tok takmičenja.
„Još uvek sam pod euforijom i mislim da će me to držati naredna 24 sata“, kaže mladi Milovanović. „Presrećan sam! Daje mi veliki motiv za rad i dalji napredak!“

Pored treninga sa prvim timom Partizana, Milovanović je na raspolaganju Nenadu Brnoviću, treneru omladinaca, za sve utakmice te selekcije.
„Ja sam vojnik Partizana i gde god šef proceni da je potrebno da igram, trudiću se da dam svoj maksimum. Svestan sam da je konkurencija velika, da je važno imati utakmice u nogama, stoga se nikad ne postavlja pitanje „zašto“. Sve za Partizan!“, podvlači mladi napadač.

Pored Marka Milovanovića, Stanojević je na Kup utakmicu poveo i Mihajla Petkovića, Vanju Vlahovića i Mihajla Ilića, dok će se Samed Baždar priključiti treninzima posle terapije usled povrede.
„Ne samo oni, već svi iz omladinaca su moji dobri prijatelji sa kojima kao da živim. Zajedno smo praktično 24 časa i šta god da je potrebno, uvek smo tu jedni za druge. Međusobno se savetujemo i dajemo podršku!“

Iza sebe ima pet prvenstvenih, jednu u Kupu Srbije i četiri utakmice u Ligi konferencije. A ono što ga posebno krasi je strpljenje.
„U Partizanu sam od svoje sedme godine, skoro više od deset godina. Navikao sam na disciplinu i pobednički mentalitet kluba i, kao što sam rekao, sve što dolazi spremno čekam.“, i dodaje:
„Šef Stanojević je vrstan pedagog i stručnjak i šta god on od mene zahteva-ispunjavam bez dileme!“

Važan gol posvećuje navijačima jer, kako kaže, oseća njihovu podršku sa tribina.
„To se, jednostavno, oseti i to mi daje vetar u leđa! Preda mnom je dug put, ali baš stoga želim da vredno radim i ostavim trag u Partizanu!“

Zvanični sajt FK Partizan

Biljana Obradović