Marko Jevtović:Partizan ima kvalitet!

Tekst Biljane Obradović sa zvaničnog sajta FK Partizan

jevtovic_11

Sa mirom u srcu u dane velikog praznika, ali i sa  źeljom za trijumfom u 154. večitom derbiju za Partizanov sajt o utakmici 30. kola SLS i o predstojećim izazovima govori strelac trećeg gola za crno-bele Marko Jevtović.

– Gol je pao kao iz vedra neba. Nemamo običaj da primamo golove iz prekida, a sad smo primili na startu utakmice, poremetio nas je, ušli smo prenervozno u  utakmicu. Na poluvremenu smo dobili prave instrukcije od stručnog štaba kako treba da igramo u drugom poluvremenu. Mi zaista imamo kvalitet da bilo kojoj ekipi u ligi damo 2-3 gola po poluvremenu, tako da nam je bilo jako bitno da mirne glave ispunimo one zahteve koje smo dobili na poluvremenu.

Postigao si treći gol na toj utakmici, ali iz poštovanja prema klubu u kojem si nekad bio, gol nisi euforično proslavio?

– Stvarno sam lep period proveo u tom klubu, bio sam deo ekipe koja je ređala najbolje rezultate u istoriji kluba. Zaista sam prijatno bio iznenađen načinom na koji su me ispratili sa zagrevanja. Kada sam postigao gol ceo stadion je aplaudirao i nisam mogao drugacije da reagujem iz poštovanja prema njima, nego sam im  uzvratio, a sa druge strane sam bio neizmerno srećan jer smo resili utakmicu.

Dvadeset sedam utakmica bez poraza?

– Od kada sam došao u klub jasno mi je stavljeno do znanja da juče ne postoji, mi živimo za danas i za sutra. Koliki god da je broj  dobijenih utakmica nije dovoljno i uvek mora još.

Sada se okrećemo 154. večitom derbiju.

– Pokušaćemo da se spremimo što bolje, znamo šta sve nosi ova utakmica. Naše je da poginemo na terenu u šta sam siguran da ce svaki igrač i učiniti, pa neka samo teren odluči .Onaj koji bude bolji neka i pobedi.

U miru za praznike?

– Provešću ih u krugu porodice, kako svoje, tako i ove crno-bele na Teleoptiku.

Ovakav raspored nam ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje tako da će nam sve misli biti usmerene ka utorku i derbiju.

– Takođe bih poželeo puno blagostanja u danima praznika svim navijačima Partizana, da ga provedu sa najbližima u radosti i ljubavi.

HRISTOS VOSKRESE!