MALI DUKI IZNENADIO DOKTORE Ponudili mu da ga poseti Mesi, on im rekao “Neću zvezde Barse, dovedite mi NJEGA!”

Sport Blic rs piše…

Četvorogodišnji Dušan Todorović, koji je uz veliku pomoć naroda iz svih krajeva Srbije, u poslednji čas prebačen u Barselonu kako bi mu u tamošnjoj bolnici bila ukazana hitna pomoć zbog tumora (neuroblastom) koji se ponovo aktivirao i izuzetno ugrozio njegov život, iznenadio je španske lekare koji su mu ponudili da ga poseti neko od asova tamošnjeg fudbalskog giganta.

Podsetimo, mali Duki je postao jedna od glavnih tema u Srbiji u sedmici za nama, jer je baš tada saopšteno da mu je ostalo manje od nedelju dana, odnosno da će u slučaju da ne dođe do hitne medicinske intervencije u renomiranoj klinici, umreti.

Hiljade građana se tada uključilo u prikupljanje neophodnih sredstava, slale su se SMS poruke, prikupljao novac na humanitarnim akcijama, mladi i stari su davali koliko su mogli i – došlo se u poslednji čas do 200.000 evra, te je Dušan Todorović u pratnji oca stigao u pomenutu zdravstvenu ustanovu u Španiji.

Dušan Todorović u BarseloniFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Dušan Todorović u Barseloni

Kako se ona nalazi nedaleko od stadiona FK Barselona, čiji prvotimci često, na molbe lekara, posećuju najteže obolele mališane, doktori su upitali Dušana da li bi voleli da zbog njega dovedu Mesija u bolnicu.

“Neću njega”, rekao im je dečkić iz Srbije.

Lekari su se zbunili, pa ponudili jednog drugog igrača Barse:

“Hoćeš da ti dođe Pike u posetu?”

“Ne”.

“A Buskets?”

“Neću”.

Iznenađena doktorka je onda zamolila Dušanovog oca da mališana pita – kog fudbalera hoće da vidi. Tata je pitao sina, a on kaže:

Mog Nemanju!“.

Nemanja R. MiletićFOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA
Nemanja R. Miletić

Omiljeni fudbaler malog Dukija je Partizanov defanzivac Nemanja R. Miletić, što je potpuno iznenadilo španske doktore, jer nisu mogli ni da sanjaju da dečaka iz Srbije ne zanimaju Mesi i zvezde Barse, već samo fudbaler beogradskih crno-belih.