Lučić iskreno o sukobu s Nanelijem: „Namerno laktom u glavu – preko toga ne prelazim tek tako“

Košarkaš Bajern Minhena Vladimir Lučić ušao je tokom utakmice s Partizanom u sukob sa Džejmsom Nanelijem.

Koškanje je srećom prošlo bez neke veće eskalacije i fizičkog obračuna u meču 26. kola Evrolige u Beogradskoj areni.

Tokom sudara Bajerna i Partizana, bavarski klub je odneo pobedu 79:78, trojkom Silvana Franciska u poslednjoj sekundi utakmice.

Nešto ranije, tokom treće četvrtine, Partizanov Amerikanac je laktom zakačio Lučića u glavu kad je išao iz bloka Frenka Kaminskog.

Sudije su tu situaciju gledale da bi proverile da li je Naneli napravio namernu ličnu grešku i smatrale su da elemenata za to nije bilo, a Lučić, strelac tri poena za pobednički tim, kaže da nije hteo da pređe preko nekih stvari Naneliju.

„To ljudi ovde ne znaju da praštaju, ali mislim da je bio nameran udarac, laktom u glavu. Nisam mogao baš da pređem preko toga tek tako. I to nema nikakve veze (sa Partizanom prim. aut). Svi u mom okruženju znaju kolika je moja ljubav prema Partizanu i da sam je pokazao igrajući i kada sam odlazio, način na koji sam otišao. To mi je najvažnije, koškanje je deo čega se bavimo“, rekao je Lučić posle utakmice.

On je u Partizanu proveo vreme od 2008. do 2013. godine i tek sada je prvi put igrao protiv nekadašnjeg kluba, a navijači su ga u Areni toplo dočekali skandiranjem: „Lučić kapiten“.

„Mislim da smo izdržali dva ključna naleta, gde se ekipa priključila… U onim trenucima gde Partizan uglavnom lomi. Na kraju smo uz šut Franciska uspeli da slavimo i zabeležimo važnu pobedu. Ne znam koliko za plej-in i plej-of, ali za nas je jako bitan“, kaže Lučić.

I sam je upitan o situaciji kod koša Franciska, koji je ostao u situaciji protiv Frenka Kaminskog kad se digao na šut za tri. Željko Obradović je na konferenciji rekao da je pre toga tražio od Kevina Pantera da pravi faul.

„Ne znam, veliki broj utakmica ove godine ekipe se odlučuju da brane situacije. Mi smo dve utakmice slavili gde ekipe nisu stigle da naprave faul. Dobra odbrana, bolji napad. težak šut je ubacio. Posle Panter nije uspeo da realizuje šut“, istakao je Lučić i onda se prebacio na priču o podršci koju je osetio kad se vratio „pred svoje“.

„I dalje je čudno. Pesme koje znam, navijanje, koje sam uglavnom navikao da su na mojoj strani. Doživeti da cela hala skandira tvoje ime. Nema mnogo igrača koji može to da doživi. Sigurno je nešto što se pamti“, zaključio je igrač Bajerna.

Originalni članak Nova.rs