Lovernj: U Žalgirisu sam iskusio nešto kao u Partizanu

Žofri Lovernj je posle dve sezone završio saradnju sa Žalgirisom. Kao slobodan igrač vraća se u domovinu u ekipu Asvela koja je već svojim transferima pokazala ogromne ambicije.

Uz Lovernja Asvel je ove godine doveo još dosta igrača. Tu će biti novajlije Nando De Kolo, Retin Obasoan, Džona Metjus, Parker Džekson-Kartrajt, Iv Pons, Amin Noua i Antoni Polite. Žofri Lovernj će uz Jusufu Fala biti glavna opcija na poziciji centra, a Žo kaže da mu se projekat Asvela veoma dopao.

„Potpisao sam jer je ovaj projekat sjajan. Srećan sam što se vraćam u Francusku. Cilj je da se stigne do plej ofa Evrolige i zato imamo jak tim. Dolazak De Koloa i moj dolazak su dokaz da klub hoće da menja status. Cilj je da se stigne do Fajnal fora i to me je ubedilo“, rekao je Lovernj.

On dodaje da je projekat Asvela bolji od bilo kog projekta u inostranstvu. Kaže da ima odličnu saradnju sa braćom Parker, da se transfer dogodio prirodno, a govorio je i o iskustvima u Srbiji i Litvaniji.

„Litvanci su smireni i puni poštovanja, dok u Srbiji ljudi imaju drugačiji način da iskažu osećanja. Svi međutim prate košarku. To je impresivno za francuske sportiste. U Srbiji kao i u Litvaniji svi znaju ko si. To je super ako si stranac. Što se tiče Žalgirisa i Partizana, u Žalgirisu sam u nešto manjoj meri iskusio ono slično što sam iskusio u Partizanu“, kazao je francuski centar.

Originalni tekst Sport Klub