Legendarni plej CSKA “udario” na Duška Vujoševića

Džej Ar Holden nema lepa sećanja na saradnju s trofejnim strategom

Dugo godina postojala je neka tajna veza između navijača Partizana i legendarnog američkog plejmejkera, koji je vrhunac karijere doživeo u moskovskom CSKA, Džeja Ara Holdena. Međusobno poštovanje moglo je da se oseti prilikom svakog dolaska “armejaca” u dvoranu “Pionir”, a pre nekoliko godina je postalo jasno i zbog čega.

U jednom od mnogobrojnih intervjua natutralizovani Rus je otkrio da je imao veliku želju da obuče crno-beli dres, ali da je odlučio da, posle Ostendea, karijeru nastavi u atinskom AEK.

Ipak, posle poslednjeg intervjua nekadašnjeg asa, stav navijača kluba iz Humske prema njemu bi mogao potpuno da se promeni. Jer, Holden je “grobare” dirnuo tamo gde ih “najviše boli” – u Duška Vujoševića, kojeg se Amerikanac ne seća po dobrom iz vremena kada je trofejni strteg sedeo na klupi CSKA.

– Nikada nisam razmišljao o penziji pre nego što sam prvi put pao na fitnes testu. Otkriveni su mi srčani problemi, jer sam tokom ubrzanja počeo da imam aritmije. Lekari u Rusiji su odbili da mi daju dozvolu da igram, a da bih je dobio morali su da me pregledaju još dvojica ili trojica specijalista i neko iz Evrope – počeo mini ispovest Holden, otkrivši kako ga je legendarni trener Partizana “pogurao” u penziju.

– Doktor iz Minesote mi je rekao da poznaje mnoge sportiste sa sličnim problemom i da ne treba da brinem zbog toga. Potom sam nedelju dana proveo u Austriji gde sam odradio ogroman broj testova, pre nego što mi je dozvoljeno da se vratim na parket. U to vreme smo dobili novog trenera iz Srbije, mislim da se zvao Duško. Nije me pustio da igram. Proveo sam devet godina u klubu, prošao sve preglede, bio u formi, koliko sam još morao da čekam? Krenuli smo sa tri, četiri vezana poraza u Evroligi i tek tada me je pustio na teren. Tada sam shvatio da je to to – ispričao je Holden i nastavio:

– Nisam više hteo da prolazim sve te testove i nisam hteo da igram za trenera koji ne veruje u mene. Odlučio sam da ću raditi sa punom posvećenošću, da ću biti najbolji što mogu. Ali da će to biti moja poslednja sezona. Nisam nikome rekao za svoj plan, ni roditeljima, ni devojci – rekao je Džej Ar Holden.

Originalni članak: 24sedam.rs