Legendarni as žali što se nije vratio u Partizan: To je nešto što se retko gde može doživeti

 Legendarni as žali što se nije vratio u Partizan: To je nešto što se retko gde može doživeti

Mnogo toga je Rašo Nesterović postigao svojoj košarkaškoj karijeri ali ima i stvari za kojima žali, između ostalog i zbog toga što nije još jednom zaigrao za Partizan, u čemu su ga sprečile povrede.

– Da smo sa reprezentacijom nešto osvojili, to bi definitivno bila još neka dodatna težina na moju karijeru, ali i zadovoljstvo. Možda i to da sam na kraju karijere bio zdraviji, pa da odigram još koju godinu u Partizanu, da tamo osetim tu atmosferu. To je nešto što se retko gde može doživeti.

Legendarni as čini se ne vidi poentu regionalnog takmičenja ovakvog kakvo je, što je i rekao u razgovoru za Sportal.

– ABA liga je bila zamišljena kao liga za razvoj igraća i razvoj svega. Sada je to postala ekonomsko-politička arena, gde klubovi gledaju svoje interese izvan košarke. To nažalost ne dovodi do željenog efekta koji je prvobitno zamišljen. Za neke klubove je dobro, za neke nije. Po mom mišljenju, za naše klubove bi bilo bolje da igraju domaću ligu i Evroligu. Kad odigraš protiv Reala, pa ti dolaze neka Cedevita i Budućnost, bez potcenjivanja, nije isto kao kada ti dođe neka druga ekipa iz Srbije koja jedva čeka da igra protiv Partizana i Zvezde, ali nije toliko kvalitetna. Tada možeš da opustiš i odmoriš igrače, namestiš ekipu za sledeću utakmicu.

Originalni tekst Telesport.rs