Legenda Partizana Milutin Šoškić došao da isprati VELIKOG DRUGA na večni počinak (KURIR TV)

Legendarni golman Partizana i selekcije Jugoslavije Milutin Šoškić Šole iako u poznim godinana i krhkog zdravlja, došao je na Novo groblje kako bi upustio poslednji pozdrav velikom prijatelju i ‘večitom rivalu’ Dragoslavu Šekularcu.

Najemotivnija scena na Novom groblju u Beogaradu usledila je onog trenutka kada se pojavio Šekijev veliki drug, legendarni golman Partizana Milutin Šoškić Šole.

Sa štapom u ruci, kretao se sporo ka kapeli kako bi uputio poslednji pozdrav svom vršnjaku.

Veliko prijateljstvo

Znao je Dragoslav Šekularac da naglasi gde se najlepše osećao i zašto je posebno voleo duele sa večitim rivalom.

– Moji najsrećniji dani i trenuci bili su oni kad sam igrao u dresu Crvene zvezde. Mislim da je svima dobro poznata istina da je to naš najpopularniji klub i u zemlji i u inostranstvu. Iznad svega mi je prijalo što sam bio ljubimac gledalaca širom zemlje. Uvek su mi bile najdraže utakmice sa Partizanom. Ti mečevi imaju neku posebnu, skoro neobjašnjivu privlačnost i znam do sam redovno bio najsrećniji u trenucima kada slavimo pobedu nad fudbalerima crno-belih. Najviše sam voleo da vodim duele na sredini terena sa “poslovođom” Partizana Vladicom Kovačevićem, jer su to bili dvoboji puni znanja i tehnike, naravno i mozga. Uživao sam da me drži Velibor Vasović, možda najsnažniji i fizički najspremniji fudbaler protiv koga sam ikada igrao – pričao je Šekularac.

Njegov saigrač iz reprezentacije Jugoslavije, veliki prijatelj i vršnjak Milutin Šoškić, legendarni golman Partizana oprostio se od druga rečima koje teraju suze na oči.

“Blago Tebi što ćeš zauvek živeti, imao si se zašto i roditi. Zvrado brate, legendo. Neka ti je laka srpska zemlja”, stoji u poslednjoj poruci slavnom fudbaleru.

 

Tekst i video preuzeti sa portala :Kurir sport

 

kurir.rs / kurir sport