Ledej: Sve je stalo, i lopta i mi!

Zek Ledej, krilni centar Partizana, zna razloge pada u poslednjem periodu meča u Atini koji je odveo crno-bele u poraz

Istek je trećeg perioda utakmice u krcatoj OAKA areni. Matijas Lesor sa loptom u rukama razgrće reket Partizana. Svi znaju kakva je to sila. Možda bolje od svih znaju Zek Ledej i Balaša Koprivica. Visoko su podigli ruke, „ukopali“ su u mestu. Čvrsto. To bi bilo dovoljno da zaustave nekog drugog. Ne i njihovog bivšeg saigrača. Obojica su „završila” u košu. Zajedno sa loptom koju je u dno mrežice snažno zakucao Lesor.

I…

Do tog trenutka Partizan je igrao dobro. Smanjio greške iz prvog poluvremena, okrenuo rezutlat, vodio. Od tog trenutka je stao. Baš to zakucavanje Lesora promenilo je energiju na terenu. Baš kao što je ko zna koliko puta prošle sezone menjalo. Tada u Partizanovu korist. Sada je Partizan nekako ugasilo.

Sve što su dobro radili u poslednja dva minuta prvog poluvremena, pa kroz celu treću četvrtinu, crno-beli su sada prestali da rade. I – počeli su sve više da greše.

Kako je u razgovoru za grčki „Jurohups“ posle utakmice priznao i Zek Ledej, to više nije bila igra Partizana. Konkretno…

– Panatinaikos je igrao slobodno, ti momici su igrali dobro, lopta im se kretala dobro, diktirali su tempo.

A Partizan?

– Mi smo se usporili, nekako smo stali, prestali smo da dodajemo loptu, koristili smo svaki napad do kraja.

Ponovio je…

– Prestali smo da igramo slobodno.

Što – smatra Ledej – nisu smeli da urade.

– Utakmica je bila izjednačena. U takvmi trenucima moraš da nastaviš da igraš slobodno, sa karakterom. Onako kako je Panatinaikos igrao sve do kraja.

Originalni tekst Sportski žurnal