Ledej otkrio zašto je ostao u Partizanu

Američki košarkaš Zek Ledej izjavio je das su ga najviše ambicije Partizana ubedile da i naredne sezone bude deo priče koju vodi Željko Obradović.

Ledej je minule sezone bio jedan od najvažnijih aduta crno-belih.

I u narednoj se od njega očekuju velike igre i doprinos timu koji je projektovan za najviše ciljeve na svim frontovima.

Ledej je letos bio na raskrsnici jer je imao ponude velikih evropskih klubova, bio je u iskušenju i da ih prihvati, ali ga je Obradović ubedio da ostane. Presudio je razgovor u kojem mu je rečeno da se “napada” fajnal-for Evrolige.

“To je nešto što nikad nisam čuo od njega (Obradovića), mislim uvek smo se borili, maltene smo stigli do Fajnal fora prošle godine, ali nikad nisam čuo da govori da je to ambicija i da će se za to tim boriti. Poverovao sam u to, poverovao sam u reči kluba, moja ambicija je takođe da dođemo do Fajnal fora, da dobijemo što više utakmica, da budemo među četiri najbolja. Kada mi je to rečeno, da je to ambicija, dobro sam promislio i tako sam i odlučio”, izjavio je Ledej za Sportklub..

Amicije obe strane su se poklopile i Ledeju nije bilo teško da prelomi tada.

“Meni lično, svaki tim u kom sam cilj je da idemo do Fajnal fora. Uvek imamo priliku, čak i na početku sezone sam mislio da imamo šansu sa timom kakav smo imali tada. To je uvek moj lični cilj. Cilj je da dobijemo što više mečeva. Kada mi je trener to rekao i kada sam uzeo u obzir da on ima najviše osvojenih Evroliga, moraš i to da uključiš u razmatranje. Njegovu reč moraš da razmotriš“, rekao je Zek Ledej.

O onome što je Partizan postigao kaže da je plod teškog i napornog rada i ništa drugo sem toga ne psotoji iza uspeha.

“Ne bih rekao da je magija, pre bih rekao da smo naplatili naš rad, on je bio stvaran, igrali smo čvrsto. Klub je izgrađen na toj čvrstini i želji da se pobedi. To nam i navijači daju kada dođu na utakmice. Samo smo igrali jako, dali smo svoje srce i hteli smo te pobede”.

Originalni tekst B92.net