Lazar Stefanović odlazi u SAD

Prihvatio je školarinu Jute

Bio je na pripremama Partizana ovog leta Lazar Stefanović, nije dobio šansu da zagazi u prvi tim i da dobije minutažu u seniorskom timu, pa je po svemu sudeći rešio da karijeru nastavi u SAD, tačnije na koledžu Juta, sa kojim se dogovorio, piše Eurohopes.

Stefanović spada u bekove šutere, 2002. je godište i on je prihvatio školarinu ovog koledža. On je generacija 2021 Jutinog koledža, tako da nije precizirano kada bi mogao da ode preko bare, da li ove ili sledeće godine.

https://mobile.twitter.com/Eurohopes/status/1321441402983747585/photo/1

Igrao je Stefanović za juniore Partizana na turniru Evrolige gde je davao 15,7 poena u proseku, imao je 4,3 skoka i 2,3 asistencije. Šutirao je 47,1% za tri poena.

U Juti su inače od Srba igrali još Luka DrčaMarko KovačevićMiša Radojević i Novak Topalović. Na tom koledžu je studirao i čuveni Australijanac Endrju Bogut, kao i Andre Miler. Juta je član Pac-12 konferencije.

Podsetimo da je i krajem avgusta Stefan Todorović, takođe nekadašnji junior Partizana, odlučio je da košarkaško i akademsko usavršavanje nastavi u SAD. Mladi bek je otišao u Profilik prep školu.

Izvor Mozzart sport