Kvinsi Menig: Moramo sve da promenimo da bismo stigli do uspeha

Holanđanin veruje u uspeh protiv Kiprana i istovremeno upozorava bivši tim na kvalitete Brđana

Početak sezone doneo je daleko od željenog scenarija po Partizan. Ispuštenih sedam bodova u uvodna četiri kola Mozzart Bet Superlige daleko je od rezultata sa kakvim su izabranici Ilije Stolice očekivali da će ući u evropske izazove. Međutim, iz perspektive crno-belih, upravo premijera u kvalifikacijama za Ligu Evrope koja ih očekuje danas (18.00) na Kipru protiv AEK Larnake prilika je da se vicešampion Srbije vrati na željeni kolosek.

Gostovanja na ostrvu u Sredozemlju umela su da predstavljaju kost u grlu za tim iz Humske (zaustavljan na putu do Lige šampiona od APOEL-a i AEL Limasola), ali i da donesu radost kao prethodne sezone. U minuloj takmičarskoj godini Partizan je upravo sa Kipra počeo niz izazova u grupnoj fazi Lige konferencija, a duel sa Anortozisom obeležili su i današnij aduti crno-belih. Mrežu rivala načeo je Kvinsi Menig, na čiji se pogodak potom nadovezao Rikardo i razrešio sve dileme.

Uspešno gostovanje predstavljalo je važan korak ka proleću u Evropi koje je na kraju overeno upravo remijem sa Kipranima na domaćem terenu. Pređašnje iskustvo, iz perspektive Kvinsija Meniga, junaka tadašnjeg susreta, poziva na oprez, ali i budi nadu da bi tim Ilije Stolice upravo od gostovanja AEK-u mogao da otvori novu stranicu i pokaže se u znatno boljem svetlu.

“Već dvomeč protiv AEK-a će nam pokazati na čemu smo. Imamo predstavu na osnovu Anortozisa šta nas očekuje iako smatram da je aktuelni protivnik za nijansu kvalitetniji i da moramo da budemo u potpunosti spremni. Svi smo fokusirani, svesni da je neophodno da smo kompaktni i da promenimo sve kako bismo ostvarili uspeh”, rekao je Menig za Mozzart Sport.

Plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope doneo bi mečeve protiv Dnjepra i najmanje još osam evropskih izazova, uz sav benefit koji jesen na međunarodnoj sceni ima s obzirom na to da bi uspehom na predstojećem koraku bila obezbeđena makar grupna faza Lige konferencije.

“Pred nama je važan meč. Nadam se da možemo da ostvarimo pobedu koja će sve okrenuti, da na krilima nje potom napravimo niz i podignemo atmosferu. Trijumf na Kipru bio bi dobar korak ka narednoj rundi, a plasman dalje značio bi jesen u Evropi i najmanje grupnu fazu Lige konferencije što sa sobom nosi još pregršt evropskih duela. Iz ove perspektive ulog u dvomeču koji sledi je još veći”

Originalni članak: Mozzart sport