KIPAR PREKRETNICA SEZONE: AEK – Partizan (18h – mogući sastavi)

Može li Kipar Partizanu, predvođenim (čak) i Ilijom Stolicom, da postane u skladu s nadimkom rajsko ostrvo?

Šef struke crno-belih, autor neslavnog uvoda sezone (samo pet bodova iz četiri prvenstvena kola), veruje u prekretnicu od večerašnjeg duela sa AEK-om:

– Kad si u Partizanu, vaspitan si da ideš na pobedu! Pošto je ovo prvo poluvreme, dobar je svaki rezultat koji nam omogućava da u revanšu eliminišemo AEK. Veliki teret se slio na momke, potcenjeni su… potcenjeni smo svi na mnogo nivoa i verujem da će akumulacija te negativne energije da se isprazni na terenu i pokrene stvari u pravom smeru.

Stolica zrači optimizmom:

– Prvenstvo nismo počeli kako smo planirali. Ima mnogo razloga zašto je to tako, ali je to sad iza nas. Uveren sam da ćemo da igramo bolje, pokazano na treninzima samo je uvod u ono što bi trebalo da predstavimo protiv Kiprana.

Kako pokrenuti ekipu, poljuljanu rezultatima?

– Psihološki faktor je presudan. Bilo je turbulentno, stalno je pritisak oko Partizana. Jasno, postoje opravdana zadovoljstva i neopravdana nezadovoljstva. Ogroman je uticaj tog ambijenta. Pokušali smo da igrače izolujemo, teren će da pokaže da li smo uspeli. Jedan povoljan rezultat bio bi nam važan da pokrene stvari. Neki pritisci su opravdani, drugi režirani da unesu veliki nemir. Poenta je da svako kome je Partizan pri ili u srcu mora momcima da pruži podršku, čak i na mentalnom planu. 

Komandant Parnog valjka ističe:

– Evropa nam mnogo znači iz ugla stabilizacije i finansija, stvar je i prestiža i velikog motiva za igrače da pokažu kako nisu zaboravili da igraju fudbal. Siguran sam da poseduju kvalitet i da će da ga pokažu u dvomeču. Međunarodna scena uvek pokreće drugačiju, prijatnu euforiju. Nadam se da ćemo u revanšu da imamo podršku od prvog do poslednjeg minuta, reakcije će, normalno, da budu u odnosu na rezultat.

„Koja” konkretnija o kiparskom okršaju:

– Vreme odigravanja utakmice daje prednost domaćinu, zbog velike vlage, ne toliko visoke temperature. AEK u poslednjih 12 mečeva ne zna za poraz na svom terenu, prihvatamo, ali cilj nam je prolazak, ovo je samo prvo poluvreme.

I…

– AEK je mogao i da prođe Dance, stigli su do penala, čiste lutrije. Među starterima nije bilo nijednog Kipranina, sastavljeni su od iskusnih internacionalaca, imaju fudbalera koji je odigrao više od 200 utakmica u Primeri (Ojer za Osasunu, prim.a.). Žele da dominiraju, organizovano grade akcije. Potrudićemo se da nametnemo naš stil, moramo da uzmemo u obzir vreme i energetski budemo pametni.

Originalni članak Sportski žurnal