Kuruc: “Vratio bih se u Partizan, imao sam mnogo razgovora sa Željkom”

Sa lepim emocijama Rodions Kuruc seća se perioda u Partizanu.

Bivši košarkaš Partizana, a sada Mursije, Rodions Kuruc, ponovo je u Beogradu. On će sa španskim timom igrati Fajnal for FIBA Lige šampiona. Po dolasku u srpsku prestonicu, letonski košarkaš istakao je da ga vezuju lepa sećanja i da bi voleo ponovo zaigra u Srbiji. 

“Dok sam se vozio autobusom od aerodroma do hotela, obuzeo me je neki lep osećaj. Verujte mi, dok sam bio u Beogradu, osećao sam se kao kod kuće zbog mentaliteta ljudi. Baš mi je prijalo ovde što se tiče života i vrlo rado bih se vratio u Srbiju”, rekao je Kuruc za “Mocart sport”.

Osvrnuo se na asvoj period u Partizanu i dodao da u potpunosti razume Trsitana Vukčevića, koji je nedavno rekao da mu je bilo teško u crno-belom dresu.

“Čitao sam izjavu Tristana Vukčevića koji je rekao da mu nije bilo lako dve godine u Partizanu. Znam kako mu je. Slično se osećam kada se setim tog perioda u Partizanu. Nisam bio spreman da igram košarku na tom nivou. Nisam bio spreman za pritisak koji nosi dres Partizana i rad sa Željkom Obradovićem”, komentariše letonski reprezentativac. 

Kuruc je došao u Partizan iz najjače lige sveta, a pre NBA, igrao je u Barseloni. 

“Jesam došao iz NBA, ali nisam igrao dve pune godine. Isto i u Barseloni. Zapravo sam naučio da igram košarku u Partizanu. Košarku koja je potrebna za ovaj nivo takmičenja. Za to moram da budem zahvalan”.

Neizbežna tema je svakako bio Željko Obradović, sa kojim je te godine igrao Evrokup. 

“Nije mi bilo lako, ali sam imao mnogo razgovora sa Željkom. Nisu sve situacije bile loše, bilo je i dobrih. Tek danas shvatam koliko sam nekih stvari naučio, a da u tom trenutku nisam bio svestan. U tim razgovorima sa Obradovićem, stalno mi je pričao o nekim detaljima. Poziciji tela. Gde treba da ide pas, koji ugao treba da koristim. Da li da igram na jedan ili drugi način. To tada nisam shvatio, a danas je deo moje igre. Baš tokom ove sezone mi je palo na pamet kako te stvari koje mi je Obradović pričao danas koristim svakodnevno, a tada baš i nisam shvatio”, rekao je košarkaš Mursije, pa dodao:

“Ako se nekada kojim slučajem otvori prilika da ponovo sarađujemo u Partizanu… Oberučke bih prihvatio to. Svidela mi se veličina kluba, istorija. O gradu i ljudima da ne pričam. Taj deo mi je bio izvanredan”, dodao je krilni košarkaš.

Originalni članak: Sportske net