Kris Džons neće u Partizan, poznat i razlog

Plejmejker Valensije Kris Džons ovog leta neće pojačati Partizan.

U sredu se pojavila informacija da je klub iz Humske spreman američkom košarkašu da ponudi veliki ugovor, kao i da im je glavni konkurent Virtus iz Bolonje.

Sport Klub, međutim, saznaje, da 31-godišnji Džons nedostupan za crno-bele i da se nijednog trenutka nije razgovaralo o njegovom dolasku.

Razlog je jednostavan: iskusni košarkaš ima ugovor sa Valensijom i izlaznu klauzulu koju Partizan sebi ne može da priušti. Uz sve to Džons nije ni malo jeftin tako da ga u Humskom nisu ni razmatrali kao opciju za sezonu 2023/24.

Amerikanac je karijeru u Evropi gradio postepeno – preko Švajcarske i Belgije stigao je u Bursaspor 2019. godine, a potom je nosio i dresove Makabija i Asvela.

U Valensiju je 188 cm visoki Amerikanac stigao u leto 2022. godine, a ove sezone je u Evroligi prosečno beležio 12,7 poena, 2,1 skok i 4,2 asistencije. Na 34 utakmice u ligaškom delu ACB lige, Džons je imao 12,5 poena, 1,9 skokova i 4,1 asistenciju.

Partizan se već rastao sa Frenkom Kaminskim, a trener Željko Obradović i njegov stručni štab najkasnije u četvrtak treba da odluče u kom sastavu će igrati završnicu prvenstva Srbije. Crno-beli se u polufinalu sastaju sa Megom, a prvi meč je u petak.

Originalni članak: Sport Klub.rs