KRASNODAR NUDI 7.000.000 EVRA ZA ANDRIJU ŽIVKOVIĆA, OTAC TRAŽI JOŠ 3.000.000

Krasnodar se nada da će sputiti cenu

U velikoj formi igra Andrija Živković ove sezone u dresu solunskog PAOK-a. Reprezentativac Srbije jedan je od ključnih razloga sjajne sezone tima sa Tumbe, koji je trenutno lider prvenstva Grčke.

Živković je postigao 13 golova u svim takmičenjima, upisao još sedam asistencija i opravdao status najplaćenijeg igrača. Gazda PAOK-a Ivan Savidis prošlog leta je samoinicijativmno podigrao platu bivšem članu Partizana na 1.200.000 evra, potom mu je produžio ugovor na još četiri godine.

Sve je ukazivalo da će Andrija Živković najbolje fudbalske godine provesti u Solunu. Međutim, veliku želju da angažuje rođenog Nišliju pokazao je lider ruskog prvenstva Krasnodar. Prema pisanju tamošnjih medija Krasnodar je spreman da Andriju Živkovića plati sedam miliona evra. I to nije problem.

Međutim, u celu priču umešao se otac srpskog reprezentativca, koji je ujedno i mendžer, sa zahtevom da njemu bude isplaćeno još tri miliona. Toliko Živković senir ceni svoje konsultanske usluge kako bi sina ubedio da je Krasnodar prava sredine za njega.

Međutim, Krasnodar se nada da će izdejstvovati niže uslove. Na ruku ruskom klubu ide i podatak da je prelazni rok u većini evropskih zemalja završen, i da Živković sada ne može da bira. Bikovi veruju da mogu da dobiju popust. Odnosno da kompletan paket za Andriju Živkovića košta 7, 5 miliona evra.

Šest bi pripalo PAOK-u i još 1,5 miliona evra Živkovićevom ocu. Pitanje je međutim, hoće li na takvu pogodbu pristati Živković senior. On se pokazao kao vrlo tvrd pregovarač kada je nekada jedan od najboljih mladih igrača sveta trebalo da produži ugovor sa Partizanom. Na kraju je bez obeštećenja otišao u Benfiku, a upravo je otac dobio masnu proviziju.

Originalni članak: Mozzart sport.rs