Kralj: Zadovoljni smo prvim delom sezone, bićemo spremni za prolećni deo

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Kralj izjavio je danas u Beogradu na početku priprema za prolećni deo sezone da „crno-beli” mogu da budu zadovoljni učinkom u jesenjem delu Superlige.

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za prolećni deo sezone u kom će pokušati da sačuvaju prvo mesto u Superligi Srbije.

Ekipu, na čelu sa šefom stručnog štaba Igorom Duljajem su u svlačionici prvog tima, pre prvog zvaničnog treninga, pozdravili i predsednik Milorad Vučelić, zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, sportski direktor Ivica Kralj, predsednik pravne komisije Dragan Palibrk, kao i član UO Dragan Trailović.

Na početku priprema treneru Igoru Duljaju su se odazvali svi fudbaleri osim Mateusa Saldanje, koji će se ekipi priključiti 15. januara.

Pripreme su počeli sledeći igrači: A. Jovanović, Stevanović, Radulaški, Stojković, Filipović, Živković, Antić, Šehović, Marković, Ilić, Saničanin, De Medina, Belić, Stjepanović, Šćekić, Kanute, Mirčetić, Natho, Pantić, Zahid, Severina, Jevremović, Petković, Trifunović, Kalulu, Nikolić, Baždar, Pavlović, D. Jovanović, javlja Tanjug.

Prvotimci su potom prvi deo treninga odradili u teretani, da bi zatim izašli na teren sa veštačkom travom.

„Crno-beli” će tokom nedelje imati uglavnom po dva treninga dnevno, a zatim 18. januara putuju na Kipar gde će ostati do prvih dana februara.

„Možemo da budemo zadovoljni jesenjim delom sezone u prvenstvu, imali smo prednost i plus šest, na kraju plus jedan, ali je bitno da smo sad prvi. Znamo da nas čekaju novi izazovi i bićemo spremni za ono što nas očekuje na proleće”, rekao je Kralj na konferenciji za medije.

On je istakao da ne očekuje velike promene u igračkom kadru.

„Neće da bude preteranih aktivnosti u zimskom prelaznom roku, letos smo doveli 11 igrača, biće eventualno dopunske selekcije, dva ili tri nova igrača”, dodao je Kralj.

Sportski direktor Partizana se osvrnuo i na status brazilskog fudbalera Mateusa Saldanje.

„On je naš najbolji igrač i nije na prodaju, ali ako stigne neka ‘nepristojna ponuda’, kakvu sad nemamo, odluku o njoj bi doneo generalni direktorm koji se bavi finansijama”, zaključio je Kralj.

Originalni tekst: Politika.rs