Kralj: I dalje imamo svoje ciljeve, polako pripremamo ekipu za leto i Ligu šampiona

Sportski direktor Partizana najavio bolje dane

Igor Duljaj je jutros u SC Partizan Teleoptik održao prvi trening posle preuzimanja uloge šefa stručnog štaba i počeo sa pripremom ekipe za večiti derbi zakazan za petak. Uz šok terapiju crno-beli će u gostima najvećem rivalu pokušati da se probude i da poprave poziciju u Mozzart Bet Superligi, jedinom aktivnom takmičenju za klub iz Humske koji u odnosu na lidera trenutno zaostaje 13 bodova. Uprkos nezavidnoj situaciji u redovima Partizana vlada optimistična atmosfera, a sportski direktor Ivica Kralj istakao je veru u bolje sutra.

“Kada ste deo Partizana, to nosi mnogo lepih trenutaka, iako ima i onih drugih kojih pokušavamo da bude što manje, ali su i oni sastavni deo. Igor Duljaj je novi trener, prvi u mom direktorskom mandatu i želim mu sreću u radu. Ne dolazi u idealnom momentu, ali niko ne dolazi kada je sve potaman”, kazao je Kralj i dodao:

“Pre svega moram da zahvalim Gordanu Petriću koji je takođe došao u teškom momentu za klub, doneo je novu energiju i mnogo toga dobrog, ali nažalost poslednji rezultati su se odrazili na njegovo zdravstveno stanje i došlo je do ovakvog epiloga. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio za Partizan. Veliki je trener i čovek, nadam se da će i u budućnosti biti deo kluba”.

Kralj se potom osvrnuo na prve naredne izazove kluba iz Humske.

“Nadam se da šok terapija može da donese pozitivan pomak. Imali smo dva šokantna rezultata u prethodnih nekoliko dana, niko od nas to nije očekivao. Došlo je do promene trenera i nadamo se reakciji fudbalera. Nisu igrači zaboravili da igraju fudbal, ali tako je to u sportu. Videli smo situaciju protiv Šerifa. Jedna nepažnja, ili kako to već nazvati, može da promeni tok utkamice. Teško je u ovom momentu da analiziramo šta se sve dešavalo u prethodnih dve nedelje, ali to je draž fudbala. Nažalost dešava se nama, a ne nekome drugom. Ipak, večiti sam optimista i verujem u ove igrče. Bez obzira na trenutne rezultate, ovo je ekipa koja je dva puta pobedila Keln, koja je igrala ravnopravno sa Nicom koja sada dominira u francuskom prvenstvu. Ipak, očigledno je da je ekipa psihološki pala, a na nama je da učinimo sve da se izdignu iznad situacije”.

Prvi naredni izazov predstavljaće ujedno i najteži zadatak s obzirom na to da će se Duljaj publici predstaviti na gostovanju Zvezdi.

“Oduvek je derbi utakmica za sebe i time nećemo ništa reći, ali je Crvena zvezda u ovom momentu u relaksiranijoj situaciji. Verujem ipak da možemo da se izdignemo i da odigramo dobru utakmicu. Nadam se i dobrom rezultatu, ali na to utiču mnoge srećne i nesrećne okolnosti. Ono što je bitno je da uđemo hladne glave i sa verom da možemo da pobedimo. Igrao sam 22 derbija i znam šta se sve dešavalo. Događalo se da ne pobedimo kada smo največi favoriti i obrnuto”.

Kralj je potom otkrio ciljeve Partizana u nastavku sezone.

“Idemo dan po dan, da odigramo derbi. Plan je da se konsoliduje ekipa, da pokušamo da se vratimo na pravi kolosek i da ostanemo konkurentni. Činjenica je da Zvezda ima veliku bodovnu prednost, ali mi i dalje imamo svoje sportske ciljeve, na njima ćemo raditi i polako pripremati ekipu za leto i Ligu šampiona. Bilo bi dobro da što pre izađemo iz trenutne suituacije i ovom prilikom pozivam navijača, bez obzira što imaju pravo na nezadovoljstvo, da pruže podršku igračima jer znam koliko to znači na terenu i daje krila”, kazao je sportski direktor crno-belih.

Originalni tekst Mozzart Sport