Korolija: Napredujemo, to je najvažnije

Vaterpolo klub Partizan prošao je kroz jako težak period. U jednom momentu je delovalo da je gašenje institucije, koja je sedam puta bila šampion Evrope, neminovnost. Međutim, umesto toga, usledila je stabilizacija, a zatim početak pozicioniranja na regionalnom i evropskom nivou.

Partizan je trenutno miljama daleko od nivoa na kojem je bio kada je osvajao titule prvaka Evrope, ali sve strukture kluba, sa stručnim štabom, na čelu sa Milošem Korolijom, uz izuzetno mladu i talentovanu ekipu, marljivo rade kako bi Partizan ponovo postao vaterpolo brend, klub čije će se ima sa poštovanjem izgovarati u regionu i Evropi.

Od 14. do 17. januara, nakod odustajanja Mornara iz Splita, Partizan i Primorje iz Rijeke su umesto baraž meča za plasman u elitno društvo, stigli u polufinalnu grupu koja se igra u Beogradu. Pored Partizana i Primorja, za mesto na finalnom turniru, boriće se Mladost iz Zagreba, Jadran iz Splita, Šabac, Crvena zvezda.

Mi smo bili spremni za baraž meč protiv Primorja. Međutim, Mornar je odustao pa smo sada misli usmerili ka polufinalnom turniru. Da li sam zadovoljan ostvarenim u dosadašnjem delu sezone? Jesam, iako nemamo neki veliki rezultatski uspeh iza sebe. Međutim, stabilizovali smo klub, kome je pretilo gašenje, imamo izuzetno mladu i talentovanu generaciju momaka, pred kojima je, uz veliki trud, rad i odricanje, sjajna budućnost. Ono što nam treba u ovom momentu je strpljenje. U svakom slučaju, zadovoljan sam jer ekipa napreduje iz dana u dan, rastemo u svim segmentima i malo po malo koračamo ka ostvarenju primarnog cilja, a to je ponovo poziconiranje Partizana na regionalnom i evropskom nivou“, naglasio je za Sport Klub Miloš Korolija, svojevremeno jedan od najboljih igrača Evrope, a sada strateg mladog tima Partizana i nastavio:

Na turniru u Beogradu, nastojaćemo da pobedimo Primorje i obezbedimo mesto u elitnom regionalnom društvu i za narednu sezonu. Istovremeno, nastojaćemo da budemo konkurentni svim ostalim rivalima, koji su favoriti na papiru, a da iz te konkurentnosti, stignemo i do nekog iznenađanja. Ipak, moram da naglasim da je turnir koji sledi, prilika da se ostvari još jedan korak napred u pogledu odrastanja i sazrevanja tima, kao i prilika da vidimo gde se u ovom momentu nalazimo u odnosu na najbolje timove u regionu.“

Polufinalni turniri Regionalne lige igraće se od 14. do 17. januara u Beogradu i Dubrovniku, a utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Polufinalna grupa A (Beograd): Mladost Zagreb, Crvena zvezda, Jadran Split, Šabac, Partizan, Primorje Rijeka.

Polufinalna grupa B (Dubrovnik): Jug, Jadran Herceg Novi, Primorac, Budvanska rivijera, Solaris Šibenik, Radnički Kragujevac.

Tekst:Sport Klub