Koprivica: Znao sam da smo tim za top 8, navijam za Partizan od rođenja i sve ovo mi mnogo znači

Koprivica

Foto: Printscreen

Košarkaš Partizana, Balša Koprivica, govorio je za televiziju kluba o sezoni crno-belih, kao i svom povratku na teren.

Perspektivni centar “Parnog valjka” se posle višemesečne pauze vratio na teren i tako stavio na raspolaganje treneru Željku Obradoviću.

,,Dobro sam, ove sezone sam naučio da budem strpljiv. Nikada nisam ovoliku pauzu napravio otkad se bavim košarkom. Strpljenje je glavna stvar. Nisam znao šta da očekujem od trenutka kada sam obavešten da imam mononukleozu. Mislio sam da ću moći posle mesec i po dana da se vratim, ali nije bilo tako, imuni sistem je mnogo pao i svaki čas sam se razboljevao po malo.”

Mononukleoza je Balšu potpuno izbacila iz ritma, ali se on uprkos svim prognozama vratio na teren brže nego što je to bilo očekivano.

,,Morao sam da mirujem, praktično iz kuće nisam izlazio. Na sreću, bio sam sa porodicom pa sam njima posvetio vreme. Pratio sam utakmice, bio na vezi sa saigračima i trenerima…Navikao sam se na ulogu navijača, pokazalo mi je koliko može biti stresno kada smo u egalu. Dobio sam neku drugu sliku o svemu, znaću kad se vratim u punoj formi kako mogu da pomognem ekipi u tom smsilu.”

Koprivica se na teren vratio u duelu sa Igokeom, ali je već na prvu bilo jasno da se perspektivni centar nalazi daleko od željene forme.

,,Nisam još na normali, telo mi je pod šokom, videću koliko mi treba da se vratim na staro. U minusu sam fizički. Protiv Igokee nisam bio spreman da odigram, a posle sam se osećao kao da sam odigrao 35 minuta finale. Moram biti strpljiv.”

Naredne nedelje ekipu Željka Obradovića očekuje početak play-off serije u Evroligi, a na putu do Final Foura moraće da eliminišu Real Madrid.

,,Top 8 je bilo naše očekivanje od početka sezone. Na prvom treningu sam rekao to, dok je Smajli (Alen Smailagić) govorio i kako ćemo otići na Final Four. Istakao sam kako idemo utakmicu po utakmicu, da smo talentovani i da želimo da damo sve od sebe. Sa našim navijačima je teško izgubiti kući” – kaže Koprivica, pa dodaje:

,,Smatrao sam da smo ekipa za Top 8, ali nisam znao u kom trenutku ćemo postati ta ekipa, ipak smo bili nov tim, nismo bili uigrani. Bilo je najvažnije da budemo u najboljoj formi kada bude najpotrebnije. Sada smo u dobroj formi, naša očekivanja za ovaj deo sezone su na nivou.”

Na utakmici protiv Igokee, navijači u Štark areni su aplauzima pozdravili Balšu prilikom povratka na teren posle duge pauze.

,,Drago mi je što me navijači podržavaju. Partizanovac sam od rođenja, zato mi to mnogo znači. Naježio sam se kada sam izašao na teren posle pauze, mnogo mi je drago.”

Originalni članak Basketballsphere.com