Ko je bivši fudbaler Partizana koji je otet u Libiji?

Nekadašnjeg fudbalera Partizana Mohameda Zabiju otela je ekstremistička grupa u Libiji, javili su inostrani mediji. U ovom momentu nema informacija o tome kako je došlo do čitavog događaja, niti više detalja o tome šta se desilo sa igračem.

Tridesetjednogodišnji napadač iz Tripolija je tokom karijere promenio veliki broj klubova, a među njima je i Partizan, u koji je stigao 2011. godine.

U Humsku je došao kao reprezentativac Libije iz Al Itihada i na kraju je uspeo da osvoji šampionski pehar sa crno-belima. Ipak, nije ostavio dubok trag u beogradskom klubu, a crno-bele je napustio bez obeštećenja posle nekoliko burnih događaja.

Zabija je iznova i iznova doslovno gurao klub i zaposlene u Partizanu od sebe nedisciplinom. Problematičnim ponašanjem zadavao je stalno muke treneru Vladimiru Vermezoviću, a jednom prilikom je odbio da se podvrgne uobičajenim testovima fizičke spreme.

Libijac je propuštao treninge zbog čega je nekoliko puta ispadao iz rotacije i u crno-belom dresu odigrao tek devet mečeva, a postigao je samo jedan gol.

Originalni članak Direktno.rs