Janićeva kaznena ekspedicija počistila Vojvodinu u finalu: Partizan uzeo baš sve!

Crno-beli stavili tačku na šestogodišnju vladavinu Vojvodine

Čekali su je dugo, potajno joj se nadali i krvavo radili… Posle 12 godine titula je ponovo u rukama igrača Partizana! Proživeo je crno-beli klub svašta u poslednjoj deceniji, doživeo čak i ispadanje u Prvu ligu, ali se na leđima entuzijaste Bojana Janića žestoko uzdigao. Uzleteo je njegov tim sve do triple krune – prve u istoriji kluba. Iznenadio je Vojvodinu u Superkupu, žestoko je ranio u finalu Kupa Srbije, a onda joj završni udarac zadao u finalu plej-ofa Superlige. I to na kakav način…

Ne samo da su Milija Mrdak i drugari postali šampioni, nego su potpuno izdominirali u odlučujućim utakmicama. Dobili su seriju 3-0, a tačku su stavili danas u maloj dvorani Spensa – 3:1 (23:25, 25:18, 25:20, 25:16). Večeras je završena šestogodišnja dominacija Vojvodine, a počela vladavina Partizana.

Da je neko crno-belima na početku razigravanja rekao da će u finalu već posle tri meča proslavljati titulu, teško da bi i oni sami poverovali u tu priču… Veoma teška je bila četvrtfinalna serija sa Zvezdom – bili su blizu eliminacije, ali su pretekli u majstorici. Potom su počistili Radnički, koji je na tabeli bio bolje plasiran. Puni samopouzdanja su stigli do finala, ali ni tada nisu smeli da pričaju naglas da se nadaju savršenom scenariju i maksimalnoj pobedi.

Vojvodina je dugo vladala srpskom odbojkom, ove sezone je napadala 20. titulu u istoriji kluba, ali sezonu završava bez ijednog trofeja… Samo zbog surovih odbojkaša Partizana. Novosađani su večeras morali da krenu na sve ili ništa, dobro su počeli utakmicu, dobili prvi set, ali to je bilo to od njih.

Pronašli su crno-beli pravi ritam u drugom setu, bili su izuzetni u bloku i sve vreme su vodili glavnu reč. Boškanovi momci su na mahove pretili, pojavljivala se poneka iskra, ali bi nju brzo gasili Luka Tadić i ostali saigrači. Kada se pogleda kako su raspoređeni poeni baš iz bloka, vidi se učešće kompletnog tima… Po četiri poena su upisali TadićMrdakPetrović i Bjelica, dva Batak i jedan Gruveus. Ukupno 19, naspram devet Vojvodine. S obzirom na to da baš na blokerskoj poziciji novosadski tim ima reprezentativca Petra Krsmanovića, teško da je mogla da se očekuje ovakva dominacija Partizana.

Znali su crno-beli kako treba da se ponašaju u teškim momentima, svaki od poslednja tri seta uspevali su da prelome u pravo vreme, nisu čekali neizvesne i dramatične završnice. Videli su da im se otvorila prilika da završe posao u Novom Sadu i oni su je oberučke prihvatili. Na sreću njihovog vođe Bojana Janića, koji je večeras verovatno najponosniji trener na svetu.

MVP finalne serije bio je Milija Mrdak, koji je u poslednjoj pobedi učestvovao sa 19 poena. Ogroman deo posla je odradio sjajni Luka Tadić, bio je nezadrživ za protivnike, a meč je završio sa 21 poenom. Šveđanin Danijel Gruveus se zaustavio na 13, dok je Novica Bjelica zabeležio devet. Petrović je postigao osam, a Batak pet.

U sastavu Vojvodine po 17 poena su postigli Kavogo i Mehić, Parapunov je zabeležio deset. Rudić i Krsmanović su imali po osam, a Ubiparip jedan. Ovi momci nisu uspeli da produže finalnu seriju, pa Voša posle mnogo godina sezonu završava praznih šaka.