Klauzula iz ugovora Partizana i Izraelca: Natho odigrao 50 odsto mečeva, ostaje do leta 2025. godine

Po dogovoru iz novembra 2022. godine, vezista je značajno smanjio primanja, ali se zaštitio aneksom o broju mečeva

Iskusni as Partizana- Bibars Natho (35), nosiće dres Partizana do leta 2025. godine, iako mu ugovor ističe krajem sezone, jer je po pređašnjem dogovoru dve strane ispunio uslov za produžetak ugovora.

Vezista je tada značajno umanjio primanja, ali se zaštitio aneksom o broju odigranih mečeva, koji mu garantuje “bonus” sezonu u klubu iz Humske.

Izraelac je zapravo samo aktivirao klauzulu iz dogovora dve strane, iz 30. novembra 2022. godine kada je poslednji put produžio ugovor, a po kojoj se saradnja automatski nastavlja za još sezonu ako u tekućoj 2023/2024 odigra bar 50 odsto utakmica za crno-bele.

Otuda Natho i Partizan i ne moraju da sedaju za pregovarački sto, jer je Izraelac praktično ispunio svoj uslov iz pomenutog dogovora, odigravši do sada 26 mečeva u svim takmičenjima (osam golova, sedam asistencija), a uslov je bio da odigra bar 23 meča, u tekućoj takmičarskoj sezoni.

Jer, računajući prvenstvene duele, Kup Srbije i Evropu, gde crno-beli nisu imali mnogo utakmica, tim iz Humske u aktuelnoj sezoni može da odigra najviše 46 utakmica.

To znači da je Natho već ispunio uslov i saradnja se samim tim automatski nastavlja do leta 2025. godine.

Originalni članak. Telegraf.rs