Kevin Panter: Sve to oko Mirotića je stvar biznisa, nije mi baš najjasnije, mi imamo našu viziju i ciljeve pred sobom – DA NASTAVIMO TAMO GDE SMO STALI!

Košarkaši Partizana okupili su se pred početak nove sezone 2023/2024. godine

Kevin Panter

Crno-beli košarkaši su se okupili u maloj sali “Štark arene” pred početak priprema nove sezone 2023/2024. 

Pored igrača koji su tu bili i prošle godine (Kevin Panter, Zek Ledej, Balša Koprivica, Džejms Naneli, Uroš Trifunović, Alen Smailagić, Danilo Anđušić, Tristan Vukčević i mladi Đorđije Jovanović), novi košarkaši su takođe pristigli na početak priprema u Beograd, a to su: Mateuš Ponitka, Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski i dete crno-belog beogradskog kluba, Ognjen Jaramaz. 

Veliku pažnju pripadnika “sedme sile” kao i uvek, privukao je kapiten Partizana, Kevin Panter. Dosta je spekulacija bilo preko letnje pauze da li će Amerikanac napustiti redove crno-belih, jer se veliki broj evropskih velikana interesovao za njega, među kojima i slavna Barselona, ali Kevin se odlučio na vernost klubu i produžio ugovor sa crno-belima na još dve godine. 

Kevin Panter
 

– Evo nas ponovo na početku. Okupili smo se po prvi put pred novu sezonu. Stigli su nam i novi igrači, jedva čekam da sve počne. Imamo viziju ispred sebe kao i prošle godine, tako da samo treba da nastavimo tamo gde smo stali prethodne sezone – počeo je priču za Alo! Kevin Panter. 

Partizan je dobio dva NBA pojačanja u vidu Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog. 

– Poznajem ih obojicu. Odlični su igrači i vredni radnici. Biće nam zaista od velike pomoći, dosta će nam doprineti u ostvarenju naših ciljeva u to nema sumnje – nastavio je priču američki plejmejker. 

Velika prašina se podigla u toku leta oko transfera Nikole Mirotića u Partizan. Crnogorski košarkaš je trebalo da obuče crno-beli dres, praktično je sve bilo dogovoreno, ali, ipak je na kraju obukao dres milanske Olimpije. Mediji su pisali i kako je upravo Kevinu Panteru Mirotić obećao da će doći u Partizan, ali znamo svi šta se na kraju dogodilo… 

Kevin Panter
 

– Da, on je trebalo da zaigra u Partizanu, to smo svi mi ovde znali, nije mi baš najjasnije šta se to dogodilo oko njega, ali na kraju krajeva, sve je to stvar biznisa, sve je to stvar košarke – kratko je prokomentarisao ovu transfer sagu oko Nikole Mirotića, kapiten crno-belih.

Veliki broj navijača se registrovao za kupovinu sezonskih karata u novoj sezoni. Nesumnjivo je da će na svakom meču “Štark arena” biti krcata. 

– Oni su zaista neverovatni. Nosili su nas tokom cele prethodne sezone i znam da će tako biti i ove. Volim da igram pred njima, to se rečima ne može opisati kada izađete pred prepunu halu, zaista čarobno – oduševljeno je govorio Kevin. 

Kevin Panter
 

 “Grobari” cene to što je Panter obnovio ugovor sa crno-belima i saradnju sa trenerom Željkom Obradovićem na još dve godine. 

-Toga sam i te kako svestan. Zaista mi laska što me ljudi ovde toliko poštuju i vole. To je san svakog košarkaša, da ima takvu podršku navijača kluba za koji igra, to nigde nisam osetio, već samo ovde – istakao je Panter. 

Nova sezona će biti uzbudljiva, dosta ekipa se pojačalo, biće izjednačeno takmičenje po kvalitetu klubova. 

-Da, tako je. Panatinaikos i Armani na primer, i mnogi drugi su bolji u odnosu na prethodnu sezonu. Biće teško, kao što je i svaki put, ali radićemo i boriti se za naše ciljeve – završio je priču za Alo! kapiten crno-belih, Kevin Panter. 

Originalni članak: Alo sport.rs