Karioke plesale i na Topčideru: Žuka, Leo, Kleo…

Crveno-beli dres zadužilo je 19 Brazilaca, dok je za Partizan igralo 10 igrača iz najveće države Južne Amerike

Sve oči u Srbiji i Brazilu večeras će biti uprte na „Lusail Ikonik” stadion, gde će Orlovi ukrstiti koplja sa Kariokama.

Većina Brazilaca sreću potraži u Evropi, mnogi su  nosioci u najvećim evropskim klubovima, a nekima je stanica u karijeri bila adresirana na Humska 1.

Kleverson Kordoba Kleo, jedini je Brazil koji je igrao za dva najveća srpska kluba. Crvena zvezda ga je dovela 2008. godine, iako je imao dobar učinak u Ljutice Bogdana, posle samo sezone pojačao je redove najljućeg rivala. Napadač se istakao u dresu Parnog valjka, najzaslužniji je za Partizanov plasman u grupnu fazu Lige šampiona 2010. godine.

Brazilci su ostavili veći trag na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Grobari će još dugo pamtiti Leonarda. Brazilac ima status najboljeg stranca koji je ikada izašao na nekadašnji JNA. Čuvene sezone 2016/17. kad je Partizan stigao do poslednje duple krune, Leonardo je, zajedno sa Urošem Đurđevićem činio ubitačan tandem crno-belih za superligaške golmane. Srca pristalica Parnog valjka zadobio je golovima najvećem rivalu.

Viktor Ugo i Žuka prvi je dvojac Karioka koji je došao u Humsku. Ugo se nije snašao , dok je Žuka imao zapaženu ulogu u mašineriji trenera Slaviše Jokanovića koje je uzela titulu tri puta u nizu. Poslednji Brazilac koji je nosio crno-beli dres je Everton Luiz. Borbeni defanzivni vezista, takođe je deo poslednje Partizanove šampionske generacije. 

Originalni članak Sportski žurnal