Kapiten Skenderbega je već igrao na stadionu Partizana

Jedan budući akter meča Skenderbeg – Partizan bio je među prvima u neredima na najkontroverznijem evropskom meču novije istorije.
Orges Šehi

Trener fudbalera Skenderbega Ilir Daja smatra da je žreb za Ligu Evrope bio očekivano težak za albanski tim. Ipak, u centru pažnje biće golman Šehi.

Albanci će igrati u grupi B protiv Partizana, Jang Bojsa i Dinama iz Kijeva.

– Znali smo da ćemo imati teške rivale, to je naša sudbina i želeli bismo i da mi imamo tim sa tako zvučnim imenom. Mi ćemo se potruditi, nismo na nivou da prođemo grupu, ali nemamo šta da izgubimo. Partizan će biti težak rival i nadam se da ćemo samo igrati fudbal, da će se stvoriti fudbalska atmosfera.

Jasno je da je Daja aludirao na prekinuti meč Srbija – Albanija u Humskoj, kada je dron koji su albanski navijači uneli izazvao haos. Na tom meču je na klupi Albanije kao rezervni golman bio Orges Šehi.

– Uveren sam da imamo šta da pokažemo, ali videćemo šta će se desiti protiv jakih rivala. To veče u Beogradu je predstavljalo veoma neprijatan događaj, ali to je prošlost. Fudbal bi trebalo da ujedinjuje zemlje, nećemo tamo ići sa tim lošim sećanjem iz Beograda – poručio je kapiten ekipe Šehi.

On brani za Skenderbeg od 2010. godine i zabeležio je 223 nastupa, ima čak 39 godina, a izjava mu se ne poklapa sa onim što je radio u Humskoj na prekinutom meču.

Za razliku od prvog golmana Beriše, koji je džentlmenski pokušavao da smiri ludilo i tenziju razdvajajući, Šehi se sjurio sa klupe pravo na naše igrače, pokušao je udari i Željka Brkića pesnicom u glavu, što se može videti i na početku ovog snimka (u crvenoj trenerci je Šehi, Brkić sa brojem 23 na šorcu). Nakon toga, krenuo je da šutira i jednog navijača, a tek posle toga su pribraniji igrači smirili strasti.

Nakon toga, navijači Albanije su ga proglašavali herojem meča, pa su ovaj snimak tuče sa takvim naslovima i objavljivali na internetu.

Pokušao je Gudelj uz nekoliko saigrača da ga smiri, što na ovom snimku možete pogledati od 8:04.