Kalabiška: Crno-beli su slabiji od Fenera, a jači od AIK-a

Zadovoljnih nema. Slovacko je propustilo veliku priliku da premijerno učešće u grupnoj fazi evropskih takmičenja ukrasi skalpom Partizana, a crno-beli da u Češkoj naprave brejk koji bi im dosta značio u preostalih pet kola.

Ovako, posle premijernog po bod za oba sastava, s tim da u Uherskom Hradištu žale što nisu uspeli da u trijumf pretvore činjenicu da su vodili 2:0 i imali igrača više od polovine prvog poluvremena susreta Grupe D Lige konferencije.

Izuzetno sam ljut. Partizan je skoro 70 minuta igrao sa desetoricom, imali smo dva gola prednosti, u prvom delu dominirali centeršutevima, u prekidima, stvarali šanse i potpuno kontrolisali utakmicu. A onda, kad smo opet izašli iz svlačionice, dozvolili smo sebi da primimo tri gola za samo 15-ak minuta. To nikako ne mogu da razumem. Samo nas možemo da krivimo za ovakav ishod. Napravili smo bespotrebne greške, nesrećno primili prvi gol, koji je podigao goste u psihološkom smisli, a nas spustio. Trebalo je da budemo pažljiviji. I naredna dva šuta crno-belih su završila u mreži, što nama, kao iskusnom sastavu, ne bi smelo da se dešava. Makar smo na kraju izjednačili“, sleže ramenima Jan Kalabiška.

Levi bek Slovackog je izrastao u centralnu figuru prvog dela, jer je postigao dva gola. Isto koliko i Partizanov ofanzivac Fuseni Dijabate u nastavku kad je „pobegao“ od češkog fudbalera.

U prvom poluvremenu sam bio zadužen za njega. Dosta pažnje u pripremi meča smo obratili na fudbalera iz Malija, tako da sam uspeo da ga sačuva. Kad je promenio stranu, otišao je na suprotni kraj terena i malo sam odahnuo, ali je nevolja u tome što nam je sa te pozicije dao dva gola“.

Lokalne novinare zanimalo je kako Kalabiška vrenuje mogućnosti Parnog valjka, gde bi ga svrstao u odnosu na prethodne takmace Slovackog ovog leta na međunarodnoj sceni.

Negde između. Fenerbahče je malo jači, AIK pak slabiji od crno-belih. Nica i Keln, s kojim ćemo tek da igramo, su bar na istom nivou kao beogradski tim. Verovatno će nas svi timovi pritisnuti na svojim stadionima, nimalo jednostavan zadatak je pred nama“, dodao je Kalabiška.

Trener Martin Švedik žali što je njegova ekipa ispustila prednost.

Da smo poveli 3:0 utakmica bi bila rešena. A imali smo šanse. Svaka čast mojim igračima kako smo izgledali u prvom poluvremenu. Sve je tad funkcionisalo prema zamislima. Zadovoljan sam i činjenicom što smo dali gol pred kraj, da bar nešto uzmemo sa ove utakmice, ali smo generalno u drugom delu timski posrnuli. Zbog toga sam razočaran“, dodao je Švedik.

Originalni tekst: Mozzart sport