KAKVE REČI O OBRADOVIĆU! “On je “ludi” genije, NBA timovi “kradu” njegove akcije od pre 18 godina!”(VIDEO)

Pitanje na koje ćemo teško da dobijemo konkretan odgovor u praksi. Kako bi se najbolji trener u istoriji evropske košarke Željko Obradović snašao u NBA ligi?

Većina igrača sa kojima je radio smatra da bi bio jednako uspešan, kao u Evropi ali… Postoje i oni koji tvrde da je njegov radi i te kako prisutan u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Tako je ako pitate Majka Batista, Amerikanca i legendarnog centra Panatinaikosa koji je pod Obradovićevim vođstvom tri puta bio prvak Evrope.

Batist je trenutno pomoćni trener u stručnom štabu Darka Rajakovića u Toronto Reptorsima, a u podkastu Jurohupsa poručio je da većina NBA timova koristi pikenrol šeme koje je Obradović još 2006. implementirao u igru Panatinaikosa.

– Obradović je ludi genije, čoveče. On je guru pik-en rola. Mnogo stvari koje sada viđam u igri većine NBA timova mi smo radili u 2006, 2007. i 2008. Obradovićev pečat se vidi, još tad  je video gde košarka ide i bio je katalizator napretka. Tim koji bi uzeo Obradovića morao bi da draftuje, trejduje i potpiše snažne ličnosti, igrače koji vole da treniraju i rade. Mnogo je detalja na koje treba da se fokusirate kad radite sa njim… Mentalno slabi igrači nisu za njega, jer on će da izaziva svakoga da izvučete najbolje što možete iz sebe – izjavio je Batist.

Za Amerikanca i jednog od dominantnijih centara u istoriji Evrolige dileme nema. Obradović bi i te kako imao uspeha u NBA ligi.

Orginalni članak:Maxbetsport.rs

Majk Batist u duelu sa Žarkom Rakočevićem iz Partizana (Foto: Starsport)