Kako je Đukić otkrio Radina?

Jedan od igrača koji je ovog leta izbio u prvi plan u Partizanu i od koga se mnogo očekuje i tokom evropske jeseni, jeste Milan Radin.

Ovaj momak je pre godinu dana došao u Partizan iz Voždovca, ali je dugo čekao pravu priliku da se dokaže u crno-belom dresu i pokaže zbog čega je doveden u Humsku.
Iako je u Partizan stigao kao defanzivni vezni, u prošloj sezoni je u nekoliko navrata bio prinudno rešenje na mestu desnog beka, ali dolaskom Miroslava Đukića na klupu crno-belih vratio se na svoju prirodnu poziciju i sada u tandemu sa Evertonom predstavlja novu snagu Partizana.
Ipak, ni Đukić nije odmah uspeo da otkrije Radinov potencijal, što je i priznao nedavno u razgovoru za TV Partizan.
 
”Pred igračima sam istakao primer Radina. Njega nigde nije bilo u početku, neko nam je rekao da Radin može da igra desnog beka. Ja ga stavim na desnog beka i ne vidim ništa od njega.
 
Ali, taj Radin nam je zatrebao u nekim momentima, pa smo ga stavili na veznog i vidimo da je to ozbiljan igrač, da može mnoge stvari da nam da. Ali, on se sam izborio svojim ponašanjem, zalaganjem, igrama na terenu i promenio je svoju situaciju. Evo, sada je standardni prvotimac”,izjavio je Đukić u razgovoru sa Željkom Pantićem.
On veruje da će Radinov primer biti podstrek i drugim igračima koji od početka sezone nisu u prvom planu, da se u narednom periodu nametnu i ”nateraju” trenera da im ukaže poverenje.
”Tako treba i ostali igrači… u nekom momentu trener vas ne vidi, ali vi vašim stavom, borbenošću, zalaganjem morate da se izborite da promenite mišljenje trenera.
 
Igrači treba da budu svesni da smo mi tu da gledamo šta oni rade, i da u svakom momentu stavljamo najbolje igrače koji mogu da nam daju najbolje stvari. Samo treba vredno da rade i da pomognu svojoj ekipi kada joj zatrebaju”, zaključio je Đukić.
Partizan čeka duga i naporna jesen, kako na domaćoj sceni, tako i u Evropi, pa je za očekivati da će veći broj igrača iz drugog plana dobiti pravu priliku da se dokaže Đukiću.
Sportske.net