Đukićeve slatke muke – Kako sada izgleda najjači tim Partizana?

Sportske.net

Partizan je bio veoma aktivan u samoj završnici letnjeg prelaznog roka.

Crno-beli jesu ostali bez najboljeg strelca Uroša Đurđevića, ali su zato angažovani Zoran Tošić, Nemanja Antonov, Milan Mitrović i Ognjen Ožegović koji su značajno pojačali konkurenciju u ekipi, na svim pozicijama.

Sportski direktor Ivica Iliev je posle obavljenog posla jasno i glasno poručio da se Partizan neće zadovoljiti samim učešćem u Ligi Evrope, već da sa osnaženim timom sada želi mnogo više, plasman u nokaut fazu takmičenja i ”evropsko proleće”.

Ono što će sada biti posebno zanimljivo jeste kako će šef struke Partizana Miroslav Đukić uklopiti sva ova pojačanja, da li će svi odmah dobiti priliku u startnoj postavi, ili će neki od nih morati da šansu sačekaju sa klupe za rezerve.

Utisak je da oko Zorana Tošića te dileme ne bi trebalo da bude, s obzirom da je stigao kao najveće pojačanje i da je željan igre, jer od početka sezone nije imao takmičarske utakmice u nogama.

Takođe, Nemanja Antonov je već počeo da se nameće na poziciji levog beka, na prijateljskoj utakmici protiv Mačve je već postigao i lep gol za Partizan, pa se čini da će istisnuti iz startne postave do sada standardnog Nemanju G Miletića.

Možda najzanimljivija Đukićeva odluka biće kada su u pitanju štoperi. Bojan Ostojić je od početka sezone bio standardan, očekuje se da će to ostati i dalje, ali sada je dilema da li će u tandemu sa njim biti Milan Mitrović ili Nemanja R Miletić, igrači koji su ovog leta stigli u redove crno-belih.

Konačno, u napadu je siguran Leandre Tavamba, a na Ognjenu Ožegoviću je da se nametne i da uz snažnog Kamerunca pokuša da nastavi tamo gde je stao Uroš Đurđević.

Tu je, naravno, i Teo Solomon. Očekuje se da će i on dobiti pravu šansu tokom jeseni, ali možda ne odmah u startnoj postavi.

Imajući sve ovo u vidu, naš ”favorit” za startnu postavu Partizana mogla bi da bude ova prva opcija, a u slučaju potrebe, ona bi mogla da izgleda još ofanzivnije.

Naravno, odluka je na Miroslavu Đukiću, biće zanimljivo videti za koju postavu će se odlučiti i kako će ona funkcionisati. U svakom slučaju, pred Partizanom je veliki broj utakmica, Đukić će morati da rotira, pa će većina raspoloživih igrača moći da se nada šansi u nekom trenutku.

Opcija br. 1: Stojković – Vulićević, Nemanja R Miletić, Ostojić, Antonov – Everton, Radin – Janković, Suma, Tošić – Tavamba.

Opcija br. 2: Stojković – Vulićević, Mitrović, Ostojić, Antonov – Everton, Tošić, Janković, Suma – Tavamba, Ožegović.