Kad nema Natha i Sume, red je da zablista Partizanovo dete

Mladi vezista projektovan za startera protiv Trajala u takmičenju u kome redovno pruža dobre partije

Kad ako ne sad? Bolju šansu da se nametne stručnom štabu, a javnosti naklonjenoj crno-belima pokaže šta ume Lazar Pavlović neće imati od one koja će mu se ukazati u sredu popodne. Prvi put ove sezone biće starter.

Sve dosadašnje utakmice – prošlo ih je 19 (11 u prvenstvu, šest u kvalifikacijama, dve u grupi Lige konferencije) – mladi vezista počinjao je s klupe i(li) tribina, uz tek 134 minuta fudbala. Sve bi trebalo da se promeni u prvoj rundi Kupa Srbije kad u Humsku 1 dođe Trajal, da se protiv Kruševljana momak iz „klase 2001“ vrati na mapu s koje je maltene nestao tokom 2021. Da bi duel sa članom Prve lige Srbije trebalo da predstavlja veliku priliku Pavloviću da se nametne može se zaključiti po makar dva osnova.

Prvi se tiče činjenice da će Bibars Natho večeras protiv Moldavije u Ber Ševi predvoditi Izrael u osmom kolu mundijalskih kvalifikacija, dok je Sejduba Suma nedavno napustio Beograd i preselio se u Kuvajt. Bez iskusnih vezista, koji su okupirali mesto „desetke“ u proteklom periodu, očišćen je put rođenom Obrenovčaninu do startnih 11. Premijerno još od 15. maja kad se na Topčiderskom brdu pojavio kao jedan od dva bonusa protiv Voždovca (drugi je bio golman Aleksandar Popović, u međuvremenu izgubljenog statusa igrača mlađeg od 21 godine). Možda bi na tom mestu mogao da se pojavi Miloš Jojić (imajući u vidu njegove ofanzivne karakteristike) ili da Lazar Marković preuzme palicu organizatora (radio to nekoliko puta), možda se Kvinsi Menig preseli iza špica (jedna od ideja ljudi iz Humske je da i tu koriste Holanđanina), ali najprirodnije, makar gledajući mesto u timu, deluje da će Pavlović napokon biti u timu.

Originalni članak Mozzart sport