Jovića kovid izbacio iz stroja, Štulić povređen, Rikardo mora u špic i protiv Trajala

Ne baš povoljna kadrovska situacija za crno-bele pred početak Kupa Srbije

Došlo je vreme da Partizan otvori i treći front. U dosadašnja dva je uspešan. Preko kvalifikacija se domogao grupne faze Lige Evrope, na prvenstvenoj tabeli je lider posle 12 kola, a trend povoljnih rezultata želi da nastavi i u Kupu Srbije, koji za finalistu iz prethodnih šest sezona počinje u sredu (16.30, TV Arena sport 1) utakmicom protiv Trajala.

Za meč sa srpskoligašem iz Kruševca, Alesandar Stanojević ne može da računa na reprezentativce (Bibars Natho, Aleksandar Šćekić, Igor Vujačić, Nikola Terzić…), ali i poletarca Nemanju Jovića. Krilnog vezistu zadesio je peh, inficiran je virusom korona i propustiće i naredni prvenstveni susret sa Radnikom (nedelja), verovatno i evropski duel sa Gentom (četvrtak).

Jović je pozitivan, na kućnom je lečenju, nije teži oblik virusa, ali jeste imao povišenu temperaturu dva dana“, predočio je trener Parnog valjka, koga je po povratku sa mini-odmora sačekala i jedna pozitivna vest u vidu oporavka od kovida Siniše Saničanina. „Naš štoper je imao takođe lakši oblik, dobro se oseća, verovatno će biti u konkurenciji, lekari su odradili neophodne testove opterećenja“.

Otkrio je Stanojević da su mečevi Kupa Srbije rezervisani za Nemanju Stevanovića.

„Braniće iz hiljadu razloga. Sa trenerom golmana Nemanjom Jovšićem dogovoreno je da bude izbor u kup susretima, nadamo se i u finalu“.

Osim Nemanje Jovića, iz stroja je ispao još jedan izdanak škole, Nikola Štulić.

Povredio je mišić i neće biti u konkurenciji za Trajal. Bilo je planiramo da počnu on, Milovanović ili Baždar u špicu, ali Nikola je povređen, a poslednja dvojica u reprezentativnom programu. Videćemo ko će menjati Rikarda koji će sigurno igrati od starta. Daj Bože da dođemo u situaciju da možemo da ga odmorimo. Mogao je Gomeš da dođe tek sutra, dao sam mu više slobodnih dana posle prethodnog ciklusa, ali je stigao dva dana ranije, odmorio se, spreman je i počinje protiv Trajala. Jedina problematika je što će nas biti 15, 16, bez odgovarajućih zamena, međutim, stvarno imam poverenje u ove momke. Videli ste i u prvenstvu: jedni počnu u Lučanima, drugi protiv Spartaka“.

MENIG I JA NA SKENERU

Priželjkuju Grobari da Kvinsi Menig u zahtevnom periodu mečeva bude učinkovit kao nedavno protiv Spartaka, kad je posle dve asistencije postigao i gol.

Nadamo se njegovim dobrim partijama u kontinuitetu. Igraće i u sredu. Svi smo na skeneru. I on i ja, svi mi. Malo ćemo ga rotirati, imamo dobrih igrača na krilnim pozicijama“, dodao je Stanojević čija ekipa će do 7. novembra odigrati osam utakmica. „Čeka nas najteži period dosad. Zasad imamo resurse da taj ritam izdržimo, jer smo svesno ušli u ovo. samo da se neko ne razboli ili da nas ne zadese povrede“.

Originalni članak : Mozzart sport