Jović “ispravio” loše prvo poluvreme protiv Mure

Sjajan je Nemanja Jović i ponovo je to potvrdio.

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 2:2 (0:2) sa Murom na svojoj prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji.

Uvodni je deo priprema, ima još vremena za konačan sud, ali prema onome što smo videli u prvom delu, Partizanu nedostaje mnogo toga. Mura je ozbiljnije pristupila ovoj utakmici, kao da je takmičarska. To se ogledalo u intenzitetu igre, ali i u duelima. Bilo je nekoliko ozbiljnijih startova domaćina koji je imao podršku, odokativno, više od 1000 navijača.

Nakon svega tri minuta igre, mnogo prostora pred kaznenim prostorom Partizana imao je Luka Bobičanec.Nije časio ni časa i raspalio je po lopti koja je završila pod prečkom Popovića. Brže su igrali domaći, lako dolazili u situaciju da priprete i imali dosta pokušaja sa distance. Na prvu priliku Parizana čekalo se do 27. minuta igre kada je Štulić pokušao glavom, ali daleko je to od ozbiljne šanse. U 38. minutu ponovo je ostavljeno previše prostora, ovog puta,Tomiju Horvatu koji je poslao novu bombu u gol Popovića.

Nekoliko pokušaja imali su Mihael Klepac i Cipot, ali nisu uspevali da, poput saigrača, budu precizni. Jedini pozitan utisak iz prvog dela meča, reklo bi se, nosi Siniša Saničanin sa nekoliko dobrih reakcija.

U drugom poluvremenu, Stanojević je najavio da će izvršiti promenu kompletnog tima, ali nije to učinio odjednom, već postepeno. Priliku su, između ostalih dobili Živković i vihorni Nemanja Jović, koji je uneo svežinu i brzinu u napad Partizana. Posle 15 minuta igre u nastavku, upravo je ovaj tandem odigrao akciju za izjednačenje. Živković je centrirao, a Jović uhvatio volej i sa desetak metara smanjio. Partizan se razigrao u napadu i ponovo je Živković mogao da bude asistent, ali avaj, izglednu priliku propustio je Urošević.

Imao je i mladi Terzić dve dobre situacije, ali nije pronalazio lopti put do mreže. Velika prilika ukazala se i Bibrasu Nathu u završnici, ali je preterao sa zadržavanjem lopte. Međutim, dobio je šansu da se iskupi, odložio loptu za Jovića koji ne greši za 2:2. Sve u svemu, neosporno je bolji utisak ekipa Aleksandra Stanojevića ostavila u drugom delu.

Partizan će poslednjeg dana juna odigrati drugi kontrolni meč, a za rivala će imati ekipu Kopra.

Originalni članak :Sportske net