Jovanović: Daćemo sve da Partizan pobedi Bragu

Srpski fudbal i ove zime ima predstavnika u završnici evropskih takmičenja. Omladinski tim Partizana ugostiće u sredu ekipu Brage u meču šesnaestine finala UEFA Lige mladih.

Crno-beli tim imaće u sastavu i nekoliko fudbalera sa iskusvom igranja u seniorskom timu.

Na kup utakmici Partizana protiv Grafičara pažnju je privukao 17-godišnji Dušan Jovanović. Član omladinskog tima, golom je doneo prolazak dalje, a izvanrednim partijama zaslužio mesto na pripremama sa seniorima.

Prema njegovim rečima, ima razloga za zadovoljstvo na osnovu pruženih igara na Kipru.

„Mogu da budem zadovoljan kako sam odradio pripreme. Što se tiče uslova, ne bih ništa da komentarišem. Tek sam došao u prvi tim i moram da budem sa svim detaljima zadovoljan. Priključio sam se omladincima za predstojeću utakmicu u Ligi šampiona i pružićemo maksimum da ostvarimo pobedu,” započeo je Dušan Jovanović razgovor za Sport klub.

Prelazak iz omladinskog u seniorski pogon nije lak. Mladi napadač Partizana ima veliku podršku kako bi prebrodio tu prepreku.

“Imam pomoć od starijih igrača. To mi mnogo znači, velika je razlika između omladinske lige i seniorskog fudbala. Mnogo brže i jače se igra i neophodno je privići se na takav nivo.”

Nedavno je došlo do povrede, ali će udarna igla tima iz Humske biti spremna za okršaj u evropskom takmičenju.

„Imao sam istegnuće, ali nije ništa strašno. Sada je sve u redu i biću u konkurenciji za meč.”

Strelac deset golova u omladinskoj ligi Srbije i tri u UEFA Ligi mladih gaji veliki optimizam nešto više od 24 sata pred susret sa portugalskim sastavom.

„Naravno, očekujem pobedu, daćemo sve od sebe da budemo pravi i verujem smo kadri da ostvarimo odličan učinak“, poručio je Dušan Jovanović.

Meč Partizan – Braga igraće se u sredu od 15 časova na stadionu u Humskoj. Ulaz za sve navijače je besplatan.

Originalni članak: Sport Klub.rs