JOŠ DVA KORAKA DO OPSTANKA

Jednu brigu je Partizan prebrinuo. Budva je u sjajnoj atmosferi na Banjici poražena, preostale su još dve bitke za opstanak. Obe u gostima, u subotu Mornar na Poljudu i kasnije Primorac u Kotoru.

Posle pobede u Beogradu vaterpolisti Partizana su ponovo morali da iskoriste gostoprimstvo Vojvodine i da treniraju na Slanoj bari. Smešteni u hostelu u kojem se i hrane Bašićevi puleni spremaju operaciju Mornar.

– Da smo bili pametniji u prvoj utakmici… Imali smo je dobijenu, onda su neke stvari bile važnije od privođenja utakmice kraju i Splićani su izvukli bod. Ne vredi kukati, moramo da se spremimo – kaže Bašić.

Pored hladne vode ima i problema zbog kojih je trener ljut.

– Uporno im govorim da povedu računa o promeni vremena, da budu obazrivi. Ne vredi, kao da su deca. Sada su van stroja Gbadamasi i Banović. Čim ogreje sunce, jakne se zaborave, šeta se u duksevima. I eto…

Centar iz Holandije je bitan za tim. Juče je javio da se bolje oseća ali Bašić nije želeo da ga angažuje na večernjem treningu.

– Danas ćemo, po ranijem dogovoru, sparingovati sa Crvenom zvezdom na Dorćolu. Videću da li će tada biti spreman. U svakom slučaju nadam se da će uveče moći da krene ka Splitu.

Kalendar je težak. Do 1.marta tri utakmice.

– To ne možemo da menjamo. Susret sa Zvezdom 1. marta je praktično deo Super lige.

U tom Super ligi Partizan ima pobedu i poraz protiv Šapca zatim remi sa Zvezdom .

– Ima vremena za Super ligu. Mislim da možemo da ponovimo utakmicu kao protiv Budvana. Skupili smo se , izdržali pritisak. Znam koliko ovi momci mogu i verujem u njih. Samo da se opamete kad temperatura bude viša ne pomisle da je stiglo leto – našalio se Bašić na kraju.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal