Janković: Sama Stojkovićeva pojava je bitna, Đurđevićev odlazak veliki hendikep

Partizan je posle blistave igre u Felšutu i plasmana u grupnu fazu Evrope misli juče okrenuo ka žrebu za Ligu Evrope u Monte Karlu.

Marko Janković, jedan od najboljih protiv Videotona u revanšu, zadovoljan je protivnicima u grupnoj fazi:

– Sve ekipe su za poštovanje. Pokazali smo međutim, da umemo da se nosimo sa dobrim ekipama. Moći ćemo da se nadigravamo sa rivalima i ostvarimo pozitivne rezultate. Imaćemo manji pritisak nego u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, što će nam omogućiti da lakše igramo.

Pruža vam se prilika da nadoknadite propušteno od pre dve godine?

– Nadam se da i sada možemo da budemo u situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini u poslednjoj utakmici ili ranije, kao što je bilo protiv Augzburga.

Deluje li vam Dinamo Kijev najatraktivnije?

– Po imenu sigurno jeste, iako nije bio šampion Ukrajine prošle sezone.

Šta mislite o Jang Bojsu?

– Tek ćemo da analiziramo sve protivnike. Za sada ne znam kakvi su.

Ubedljiva pobeda nad Videotonom uliće vam vetar u u leđa za grupnu fazu. Kako ste je doživeli?

– Otvorila se kako otvorila. Dobro smo ušli u meč. Postigli smo gol iz kontranapada već u šestom minutu. Na isti način zatresli smo još dva puta mrežu u prvom poluvremenu.

Kontranapadi su vam postali jako oružje?

– To nas zaista krasi. Skoro da smo sve tako stvorene šanse realizovali.

Od dolaska golmana Vladimira Stojkovića ste nesavladivi u odbrani?

– Stojke nam mnogo znači, sama njegova pojava je bitna. Želim mu da tako nastavi, biće dobro za sve nas.

Kako ćete bez Uroša Đurđevića u nastavku sezone? – Nadam se da će ostati s nama još u večitom derbiju. Njegov odlazak biće veliki hendikep za nas, ali vreme je da napravi novi korak u karijeri. Mnogo mu hvala. Verujem da ćemo dobiti zamenu za njega – zaključio je Janković.

Predstoji vam sutra 155. večiti derbi, ovaj će se odigrati u specifičnim okolnostima posle plasmana oba kluba u Ligu Evrope?

– Odigraćemo evropski derbi. Utakmica će sigurno biti interesantna. Prvenstvo je još na početku, tako da tri boda prednosti Zvezde u odnosu na nas ne znače mnogo u ovom trenutku. Igraćemo kao da je prvo kolo. Pobeda nam je uvek cilj bez obzira na ime protivnika.