Janković posle Tamiša: Pobeda je pobeda i iz ovoga se uči

Nikola Janković, koji je meč završio sa 14 poena, objasnio i šta je bio razlog da se ne odigra na nivou na kom je bilo očekivano

Košarkaš Partizana Nikola Janković rekao je da iz pobede protiv Tamisa (84:80) u drugom kolu Superlige ima dosta toga da se nauči i da je jedna od pouka da nema lakih utakmica.

– Sigurno je da pristup protiv Mege i protiv Tamiša nije bio na istom nivou. Na samom startu oni su dobili neko samopouzdanje i utakmica je otišala u nekom drugom smeru u kojem nismo hteli da ode. U nekim momentima je koncentracije bila presudna. Morali smo koncentrisanije da igramo utakmicu i sigurno da je enegrija mogla da bude na boljem nivou – rekao je Nikolanovinarima posle meča.

Janković, koji je meč završio sa 14 poena, objasnio i šta je bio razlog da se ne odigra na nivou na kom je bilo očekivano.

– Kao profesionalni sportisti, svako od nas ne bi trebalo da ima problem sa motivacijom. Branimo boje Partizana i to je veliki motiv sam po sebi. Možda ta njihova rasterećenost… Ubacili su previise trojki u prvom poluvremnu, a svaka ekipa koja dolazi da igra protiv nas je rasterećena. Oni su vrhunski šutirali za tri poena i zbog toga su ostali u igri – rekao je krilni centar crno-belih.

Dodao je i da će njegova ekipa iz ovog šusreta imati šta da nauči.

– Razlika je trebalo da bude koncentracija i fizički pristup. Nismo bili dovoljno koncentirsani, oni su se osećali komforno i šutirali. Pobeda je pobeda i iz ovoga se uči. Jednostavno i ovakve utakmice se dešavaju, a pouka je da nema lakih utakmica i da svaka ekipa dolazi veoma motivisana protiv nas.

Janković je istakao da će protiv Dinamika u sledećem kolu Superlige biti najvažniji start utakmice.

– Pristup od prvog momenta mora da bude dobar, kao što je bio protiv Mege. Ako na startu otvorimo jako utakmicu, ne bi trebalo da imamo problema.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal